Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Data de 9 mai vine cu o tripla semnificație. Astăzi, sărbătorim 74 de ani de la momentul in care națiunile Europei în anul 1950 au ajuns la concluzia că prin punerea în comun a priducției de cărbune și oțel, un eventual război între Franța și Germania, rivali istorici, “ ar fi nu numai de neconceput, ci și imposibil din punct de vedere material”!

Reunirea intereselor economice a contribuit la creșterea standardelor de viața si la crearea unei Europe mai unite, oferind posibilitatea de a adera la CECO și altor țări. De atunci și până in acest moment, Europa nu a încetat sa înflorească, chiar dacă a fost supusă și grelelor încercări, Europa a oferit in continuare posibilitatea de dezvoltare tuturor statelor membre.

Așa cum a rostit, Robert Schuman în declarația de la 9 mai 1950, “Europa nu va fi construită dintr-odată sau ca urmare a unui plan unic, ci prin realizări concrete care sa creeze in primul rând o solidaritate de facto”, trebuie să ne amintim că fără eforturi nimic nu este cu putința și nimic nu poate fi realizat peste noapte, dar atâta timp cât exista o direcție concretă, scopul devine și el concret.

Tot la data de 9 mai 1877, ministrul de externe al României, Mihail Kogălniceanu, declara in Camera Deputaților independența -“ Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare “. a

Aceasta zi marchează și Ziua Victoriei împotriva Germaniei Naziste din anul 1945.

Toate cele 3 Semnificații ale acestei zile, sugerează obiectivul principal pe care ni l-am dorit și îl dorim in continuare, Pacea.

La mulți ani, Europa!

La mulți ani, România!

DEPUTAT PSD

MARIUS DAMIAN

Adaugă comentariu