Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Marius Cocioran a încheiat pe locul 24 în proba de 50 de kilometri marș de la Tokyo. Acesta este și cel mai bun rezultat obținut de Cocioran la Jocurile Olimpice. La Londra a încheiat pe locul 36, la Rio a abandonat, iar acum a reușit clasarea pe un onorabil loc 24!

În ciuda faptului că startul a fost programat la 05:30, ora locală, din cauza căldurii sufocante mai mulți atleți nu au putut termina cursa. Mărșăluitorul de la CSU Reșița, în vârstă de 38 de ani, pregătit de antrenorul Octavian Măzăran, nu a abandonat și a încheiat cursa după 4:01:43, cu 11.35 minute în urma câștigătorului medaliei de aur.

„Felicitări, pentru locul obținut, pentru efortul depus! Pentru mine ești un erou!”, i-a spus antrenorul Măzăran elevului său la finalul cursei.

Dintre cei 59 de participanți care au luat startul, doar 47 au ajuns la linia de sosire, 2 fiind descalificați, iar alți 10 au abandonat. Medaliile au fost câștigate de Dawid Tomala (Polonia), Jonathan Hilbert (Germania) și Evan Dunfee (Canada).

Cursa de 50 de km marș este și cea mai solicitantă probă a atletismului de la Jocurile Olimpice.

JCS-Ștefan Moraru