Maria, eleva de 10 a judeţului la Evaluarea Naţională - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După primele rezultate afişate azi la examenul de Evaluare Naţională, eleva Maria Văleanu de la Şcoala Gimnazială Nr. 9 din Reşiţa a obţinut media generală 10!

Emoţii mari pentru absolvenţii de clasa a VIII-a! Dar şi mai mari pentru părinţi! Azi, în jurul prânzului, au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei precum şi la avizierele unităţilor de învăţământ, rezultatele obţinute la examenul naţional de Evaluare. Ca şi în anii precedenţi, afişarea rezultatelor s-a făcut anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite pe bază de semnătură, la prima probă susținută de aceștia.

Caraş-Severinul are un 10 curat! 10 la Limba şi literatura română şi 10 la Matematică! Fericita posesoare a primei medii din judeţ este o elevă a Şcolii Gimnaziale Nr.9 din Reşiţa şi se numeşte Maria Văleanu. „Este un copil de excepţie. O elevă de nota 10 pe linie pe toţi anii de gimnaziu“, ne-a declarat Carmen Bortiş, directoarea Şcolii Gimnaziale Nr.9. Următoare medie este de 9,92 şi aparţine unui elev de la Şcoala Gimnazială Nr.8 din Reşiţa. Locul al treilea, cu media 9,90 a fost ocupat la egalitate de doi elevi, unul de la Colegiul Naţional „Traian Doda“ din Caransebeş, iar celălalt de la Şcoala Gimnazială Nr.9 Reşiţa.

Se pare că a fost anul celor de „Gen.“ 9, pentru că, următoarea medie în clasament, de 9,80 i-a aparţinut unui candidat tot de la această unitate şcolară. Şi Şcoala Gimnazială Nr.1 din Oţelu Roşu a avut un reprezentat cu o medie foarte bună, 9,77. Potrivit statisticii, 74,53% dintre candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5. Urmează perioada contestaţiilor, după care, rezultatele finale vor fi afişate pe data de 30 iunie.

JCS-Nicoleta Moraru

Adaugă comentariu