Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-Severin – Înainte de vizita de mâine a liderului PNL, Ludovic Orban, în județ, și în perspectiva Congresului PNL, senatorul și președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a rememorat cum au decurs lucrurile acum patru ani, când a sprijinit un alt candidat decât Orban!

Potrivit fostului ministru de Interne, chiar dacă știa că riscă să piardă multe în partid, fie că vorbim de locul în forurile de conducere ale PNL sau postul de vicepreședinte al partidului, și-a respectat cuvântul dat contracandidatului de atunci al lui Orban, Cristian Bușoi.

„Scriu aceste rânduri pentru că este 17 IUNIE și se împlinesc 4 ani de la Congresul din 2017. Atunci știrile au fost cam la fel… Eram în echipa candidatului Cristian Bușoi, iar contradicțiile, polemicile sau părerile antagonice se transformau uneori și atunci în Breaking News. La un Congres cu 5.000 de delegați bănuiam, totuși, că va câștiga Ludovic, fiind cel mai apropiat de aleșii locali și cunoscând în detaliu organizațiile din toată țara. Știam că există riscul să pierd, inclusiv locul din BEx și funcția de vicepreședinte al PNL, dar în Banat CUVÂNTUL e contract, deci l-am susținut pe Cristi până la capăt! Cu toate acestea, după Congres, noi, liberalii, am fost uniți. Bușoi și Motreanu au făcut echipă cu Ludovic Orban, au ajuns vicepreședinți în BEx, iar eu am fost promovat în mai multe funcții de maximă responsabilitate. De la Secretar al Senatului, Președinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională… până la Ministru al Afacerilor Interne. PNL a avut continuitate, a fost performant și matur, indiferent de scânteile din competiția de la Congres”, spune Marcel Vela.

Mai mult, acesta susține că indiferent cine va câștiga în toamnă șefia PNL, partidul va rămâne unit, pentru că la liberali opțiunea pentru un candidat sau altul nu se pedepsește, ci se respectă.

„Indiferent cine va câștiga la Congresul din Septembrie, Florin, Ludovic sau Oricare alt candidat care se va mai înscrie într-o competiție democratică (… am folosit ordinea alfabetică să nu fie discuții), partidul va rămâne unit și la fel de responsabil. Dacă sunt în această perioadă replici mai dure, cuvinte mai pasionale sau polemici mai condimentate, puneți-le doar pe seama spiritului nostru liberal și a dragostei față de democrație, luptă și competiție. Partidul Național Liberal, cel mai vechi din România și din Uniunea Europeană, va trăi unit în continuare! Acest partid a făcut România Mare, a dezvoltat țara între cele două războaie mondiale, iar Guvernele conduse de către premierii PNL, fie că s-au numit Orban, Ciucă sau Cîțu, au arătat responsabilitate și au făcut performanță. La PNL opțiunile nici nu se pedepsesc, nici nu se iartă, ele doar se respectă!”, concluzionează președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela.

Trebuie precizat că în luna martie a acestui an, Biroul Politic al PNL Caraș-Severin a decis ca filiala județeană să-l susțină la următorul congres pe actualul președinte, Ludovic Orban, pentru un nou mandat în această funcție. Era însă înainte ca actualul premier, Florin Câțu, să-și anunțe și el candidatura, așa că ce va fi și dacă liberalii cărășeni își vor menține decizia din martie, vom afla în perioada următoare. Sau poate chiar mâine, la conferința de presă susținută de Orban și Vela!

JCS-N.C.