Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Fostul mare fotbalist Marcel Răducanu va veni în vizită la Reșița și își va lansa cartea „Marcel Raducanu, Talent, Fenomen și Legendă”!

„În perioada 8-9 august, Reșița va primi vizita reputatului nostru fotbalist internațional Marcel Răducanu. Acesta a debutat în Divizia A chiar la Reșița, în data de 22 aprilie 1973, în meciul C.S.M. Reșița-Steaua, câștigat de rosso-nerii din Banat cu scorul de 2-0 (0-0), golurile fiind marcate de extrema Ioan Florea în minutul 55 și de mijlocașul Aurică Beldeanu în minutul 56, din penalty. Marcel Răducanu nu a uitat acest lucru și este mândru să revină în inima Banatului Montan, la Reșița. În timpul vizitei la Reșița, marele fotbalist va avea mai multe întâlniri profesionale, va depune coroane de flori la mormântul fostului ministru Sorin Frunzăverde și la mormântul fostului sau prieten și coleg de la echipa națională de juniori a României, Mircea Chivu. Ziua de 8 august se va încheia cu un antrenament condus de Marcel Răducanu și echipa lui tehnică, care îi va avea ca protagoniști pe micii fotbaliști ai Reșiței, la stadionul din Valea Domanului, începând cu ora 18:00. În data de 9 august, vor avea loc următoarele activități la sediul Camerei de Comerț din Reșița: începând cu ora 9:30 – Conferință de presă și începând cu ora 10:30 – lansarea romanului <<Marcel Răducanu, Talent, Fenomen și Legendă>>. Cartea îl are ca autor pe domnul conf. univ. dr. George Coca, avocat în Baroul București, reprezentant de seama al mediului academic din România. La lansarea cărții au confirmat participarea nume sonore din fotbalul românesc”, se arată în comunicatul emis redacției.

De-a lungul carierei, Marcel Răducanu a evoluat pentru Steaua București (229 apariții și 94 de goluri marcate), Borussia Dortmund (163 apariții și 31 goluri) și FC Zurich (47 apariții și 12 goluri). A îmbrăcat tricoul echipei naționale a României în 21 de meciuri și a înscris de trei ori.

JCS-Ștefan Moraru