Managerul spitalului dă explicații - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Alina Stancovici răspunde întrebărilor șefului CJ, Romeo Dunca și primarului Reșiței, Ioan Popa!

Una dintre dorințele mai vechi ale președintelui CJ, aflată în asentimentul primarului Reșiței, se referea la introducerea unui alt sistem informatic pentru spital și ambulator, care să țină o evidență clară asupra banilor cheltuiți. Lucru care, conform Alinei Stancovici, nu s-a putut realiza deoarece, până pe 31 decembrie 2021, a existat un contract în acest sens cu o firmă de profil. Aceasta nu a înregistrat deficiențe sau sincope în funcționare și, deși nu și-a încasat plățile la zi, nu a renunțat la colaborarea cu spitalul. În consecință, nu existau motive pentru rezilierea contractului, întrucât firma în cauză putea cere în instanță daune morale și plata sumelor datorate de spital. Inclusiv Consiliul de Administrație a analizat în două rânduri acest subiect, căruia nu i-a dat aviz favorabil. Alina Stancovici susține că a explicat deja aceste aspecte președintelui CJ.

O altă solicitare a celor doi viza implementarea unui sistem de control al accesului angajaților. Referitor la acest sistem, managerul spitalului susține că nu va face referat de necesitate în altă ordine decât cea dată de priorități. În opinia sa, primează baza materială, necesarul de medicamente și condițiile optime. Abia apoi urmează sistemul de pontaj.

Președintele CJ s-a arătat indignat și de faptul că managerul Stancovici nu l-a informat în legătură cu cele petrecute sâmbătă, 22 ianuarie, la Extensia ATI aflată la etajul 3 al Staționarului 1. Aici, în două saloane, a fost înregistrată o concentrație mare de oxigen. Alina Stancovici susține că a fost în spital în zilele de sâmbătă și duminică, lucru pe care-l pot confirma cei care, de asemenea, s-au aflat la fața locului la momentul respectiv. La rândul său, Stancovici se întreabă de ce, în lipsa unui telefon din partea sa, șeful CJ nu a venit în spital să vadă despre ce este vorba.

„În acest moment, președintele Romeo Dunca fie mă demite, fie mă lasă să-mi văd de treabă și de ceea ce am început să fac în spital, unde lucrurile au rămas încremenite în timp și pe care, cu strădanie, le-am urnit”, ne-a transmis Alina Stancovici.

JCS-Ionel Ivașcu