MAI: misiunea continuă şi în 2021! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Marţi, 23 martie 2021, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, alături de şefii ISU Semenic, IJJ Caraş-Severin, IPJ Caraş-Severin, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, a participat la şedinţa de evaluare a activităţii Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2020!

Evenimentul s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă, la care au participat prim-ministrul României, Florin Vasile Câţu, ministrul de interne, Lucian Nicolae Bode, fostul ministru de interne, senatorul Ion Marcel Vela, preşedintele Senatului, Anca Dragu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, alături de alţi reprezentanţi ai guvernului şi ai Parlamentului României.

Şedinţa a fost deschisă de ministrul internelor, Lucian Bode, care a evidenţiat eficienţa structurilor MAI în gestionarea pandemiei de COVID-19, în combaterea criminalităţii şi în îmbunătăţirea serviciilor de siguranţă publică. De asemenea, ministrul a prezentat şi obiectivele pentru anul 2021, printre care amintim creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţeanului, optimizarea funcţională a structurilor MAI, profesionalizarea personalului MAI şi asigurarea unui management performant etc.

Reuşitele din 2020

Senatorul Ion Marcel Vela, fostul ministru al internelor, a dorit să-şi exprime recunoştinţa faţă de întreg personalul MAI pentru devotamentul şi curajul de care au dat dovadă în perioada pandemiei, acolo unde au fost mereu în prima linie. De asemenea, Marcel Vela l-a omagiat pe fostul subsecretar de stat în MAI, Dan Stan, un om care a avut un aport esenţial în gestionarea pandemiei şi care, din păcate, a pierdut lupta contra acestui virus ucigaş. Fostul ministru nu a uitat să amintească nici de reuşitele pe plan de imagine ale ministerului, căruia în 2020 i-a crescut cota de popularitate de la 35% la peste 70%, un factor esenţial în această reabilitare fiind şi desecretizarea celebrului dosar „10 august“. Marcel Vela a salutat şi cele două proiecte de succes realizate, anume înfiinţarea Poliţiei pentru Siguranţă Şcolară şi a Poliţiei Animalelor. În cuvântarea sa, fostul ministru a scos în evidenţă faptul că la MAI există o echipă performantă şi că, indiferent de numele celui care conduce acest minister, aici exista oameni care, pe lângă faptul că îmbracă haina militară ca uniformă de serviciu, au o vocaţie adevărată pentru această meserie şi care îşi dedică viaţa României şi poporului român. Senatorul le-a mulţumit tuturor prefecţilor, inspectorilor-şefi de la nivel judeţean, precum şi tuturor partenerilor instituţionali şi externi, pentru colaborare şi pentru profesionalismul de care au dat dovadă şi a amintit că misiunea nu s-a încheiat şi că responsabilitatea cetăţenilor şi a reprezentanţilor MAI este la fel de importantă şi în 2021, iar regulile trebuie respectate în continuare pentru reuşi să controlăm pandemia cu care încă ne confruntăm.

Premierul României, Florin Vasile Câţu, a ţinut să felicite întreg ministerul pentru activitatea din 2020 şi pentru modul în care s-a reuşit gestionarea acestui an extrem de dificil. El a mai transmis structurilor că lupta continuă şi că este bine să nu se uite nici de episoadele mai puţin plăcute ale anului 2020, iar ministerul şi întreg personalul MAI trebuie să înveţe din greşeli şi să îmbunătăţească necontenit serviciile şi conduita angajaţilor MAI.

JCS-Nina Curiţa