Mai întâi pubele pentru toţi, după aceea camere de supraveghere - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

FOROTIC – Tânărul primar din Forotic, Alexandru Sporea, a renegociat contractul cu operatorul de salubritate, astfel încât fiecare casă din comună să aibă câte o pubelă!

După acţiunea de salubrizare de săptămâna trecută, realizată de angajaţii Primăriei Forotic împreună cu voluntari, elevi şi profesori, dar şi beneficiari de ajutor social, mai toţi locuitorii comunei vor să se menţină această curăţenie. Reamintim că la acţiune au participat aproximativ 120 de persoane, inclusiv prefectul judeţului, Cristian Gâfu, fiind prezent pe teren. Un motiv în plus ca procesul de colectare selectivă a gunoiului să prindă şi aici.

„Eu lucrez foarte mult la colectarea selectivă, spune Alexandru Sporea, primarul comunei. Am renegociat contractul prin care am cerut centre de colectare selectivă şi câte o pubelă de gunoi menajer pentru fiecare gospodărie. Acele centre de colectare vor fi amplasate pe un perimetru stabilit de noi, în plus, dacă până acum gunoiul se ridica o dată pe săptămână, acesta se va ridica de două ori pe săptămână, adică luni cel selectiv, iar joi cel menajer. Am cerut un număr de 36 de centre de colectare, fiecare centru conţine câte trei europubele mari“.

Dacă în alte localităţi au fost instalate camere de supraveghere pentru cei certaţi cu legea, la Ezeriş, de pildă, unde primarul „promitea“ şi amenzi usturătoare, nici la Forotic nu va mai dura mult până când cetăţenii vor înţelege regulile bunului simţ. „Oamenii sunt destul de receptivi, dar puţini apreciază, zice edilul. Din păcate, la ţară, la fiecare capăt de stradă, la fiecare ieşire din localitate avem gunoi peste tot. Am zis să dăm fiecăruia posibilitatea să arunce gunoiul cât mai aproape de casă, iar ulterior să venim cu camere de supraveghere“.

JCS-Alexandra Gorghiu