Magazinele redeschise vara vând haine de iarnă - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Relansarea economică şi redeschiderea magazinelor au găsit comercianţii de haine cu stocuri de iarnă, fără prea multe soluţii de a face rost de haine de vară!

În contextul prezentării programului de relansare a economiei naţionale, primarul Ioan Popa a ridicat problema magazinelor de haine care au fost închise de pandemie, luni bune, iar la deschidere au rămas cu stocurile existente, de iarnă, fiind în imposibilitatea de a-şi asigura fluxul de haine de vară necesar. Problema nu este însă doar la magazinele mici, ci şi la marile lanţuri, chiar la multinaţionale, care activează în special în malluri care, şi ele, au fost luni bune închise. Asta explică de ce încă puteți găsi, la ofertă, pulovere şi paltoane prin magazine.

„Mi-a venit în minte o discuţie pe care am avut-o cu cei care vor veni aici de la Ceetrus, la mall, şi îmi spuneau că sunt în discuţii cu Guvernul României inclusiv pentru un sprijin al dezvoltatorilor imobiliari care au avut şi de suferit în această perioadă de pandemie, că alături de firme mici au avut de suferit şi multinaţionale mari. Au fost închise mall-urile trei luni, acum s-au redeschis şi îmi spunea de exemplu că una dintre probleme este că i-au prins pe cei care sunt chiriaşi cu hainele din ţinuta de iarnă pe stoc, că nu le-au mai vândut. Acuma e vară dar n-au putut să comande; şi dacă ar comanda sunt probleme de livrare pe ţinuta de vară pentru că n-au lucrat producătorii, şi sunt într-un fel de contratimp pe stocurile de marfă. Şi sunt iniţiate discuţii la nivel de dezvoltatori cu Guvernul României, direct cu Ludovic Orban, pentru a încerca să sprijine un pic şi zona asta care, şi dacă a pornit, vânzările sunt insignifiante şi există riscul ca mulţi din aceşti chiriaşi, din aceşti retaileri care sunt în mall-uri, să clacheze în următoarele luni. Eu vă mărturisesc cu sinceritate că sunt impresionat de nivelul de detaliu până la care se lucrează în Guvern inclusiv pe probleme de genul ăsta“, a încheiat primarul Ioan Popa.

JCS-Antoniu Mocanu