Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cod roșu de probleme pe Semmeringul Bănățean! Astfel semnalează cei de la Trainspotting Oravița cele întâmplate la finele săptămânii pe calea ferată Anina-Oravița!

Vineri și sâmbătă, mecanicii și turiștii veniți să călătorească pe cea mai veche cale ferată montană din România au întâmpinat probleme din cauza celor două locomotive ale Remizei Oravița, care s-au defectat (DF 005 vineri și DF 003 sâmbătă), spune Andrei Constantinescu de la Trainspotting Oravița. Potrivit acestuia, DF 005 a întâmpinat probleme la Km 13 și a necesitat retragerea garniturii la Oravița de către DF 003, iar locomotiva salvatoare a rămas defectă în Anina și a necesitat sosirea DF-ului 005 pentru tractarea garniturii la Oravița.

„Sâmbătă, la urcarea spre Anina, au fost 170 de călători, dintre care două grupuri venite cu autocarul (din Caraș Severin, respectiv Prahova), și mai multe familii venite individual, iar la întoarcere au mai rămas 20 de călători, după ce câteva persoane au decis să meargă cu taxiul de la Anina la Oravița din cauza timpului de așteptare foarte mare. Trenul R9694 a sosit la Oravița cu 145 minute întârziere”, precizează Constantinescu.

Totuși, nu toți călătorii au fost supărați, unul dintre aceștia susținând că așteptarea locomotivelor a fost plăcută datorită mecanicului și șefului de tren, care au povestit lucruri interesante din istoria căii ferate. Așadar, dacă vagoanele și locomotivele se mai strică, Semmeringul mai are noroc cu oamenii care știu să dreagă situația.

JCS-L.A.

FOTO: Trainspotting Oravița