Licitaţia pentru zona turistică Semenic se reia! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Practic, ofertele ar fi trebuit depuse până în 12 octombrie 2021, însă Primăria Reşiţa a anulat procedura din cauza celor 120 de clarificări cerute de participanţi!

După cum ştiţi, serviciile de proiectare specializată, de asistenţă tehnică şi de execuţie a lucrărilor pentru „Dezvoltarea zonei turistice Semenic“, au fost scoase la licitaţie, în septembrie, de Primăria Reşiţa. Nu mai puţin de 161,5 milioane de lei, fără TVA, reprezintă valoarea totală a celui mai important proiect turistic al judeţului. Iar termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost data de 12 octombrie! Numai că Primăria Reşiţa a anulat licitaţia pentru „a curăţa“ caietul de sarcini. Procedura va fi reluată, din spusele primarului Nelu Popa, chiar în zilele următoare.

„Se poate spune că am anulat licitaţia, dar cel mai corect este să spunem că se reia procedura în următoarele zile. Am avut peste 120 de clarificări şi pentru a evita contestaţii în cadrul procedurii am preferat să o retragem, să o completăm cu răspunsuri, să eliminăm orice stare de confuzie. Legea permite retragerea unei licitaţii. Practic, curăţăm caietul de sarcini şi îl scoatem într-o formulă mai optimă. Erau acolo prevăzute mai multe lucruri care nu mai trebuie realizate, cum ar fi de exemplu amenajarea şi înierbarea pârtiilor care nu mai trebuie făcute, fiind făcute deja de Primăria Reşiţa. Şi mai sunt şi altele“, ne-a declarat, în exclusivitate, primarul Reşiţei, Nelu Popa.

Zona ce va fi amenajată se află în UAT Văliug, în partea nordică a Munţilor Semenic, fiind aproape în totalitate în extravilanul comunei (în jur de 95%), în suprafaţa totală de 255.483,17 mp (25,5 hectare). Se va lucra în jur de 3 ani, iar la urmă vom avea „două pârtii de schi, cu punct de plecare comun, de sub Crucea de Brazi, de la altitudinea de 1.390 m; de aici, tronsonul din stânga se interconectează cu pârtia Slalom Uriaş, urmează traseu comun cu aceasta, continuă apoi pe culmea Cracu Goznei şi coboară până în zona staţiei superioare a Telescaunului Casa Baraj, unde virează la dreapta către punctul de sosire, situat adiacent drumului judeţean DJ 582 şi DC 94 (DJ 582/Văliug – Telescaun); tronsonul din dreapta, cu punct de plecare comun cu primul, urmează interfluviul dintre pâraiele Gozna şi Goznuţa, având traseul aproximativ paralel cu prima, până la altitudinea de circa 1.020 m; de aici, printr-un traseu de legătură, care se îndreaptă spre vest, traversează pârâul Goznuţa, se uneşte cu prima pârtie, în zona altitudinii de 900 m. De la confluenţă, traseul pârtiilor reunite continuă coborârea pe traseul descris anterior. Lungimea însumată a celor două pârtii este de 7.946 de metri, iar lăţimea medie este prevăzută a fi de aproximativ 30 de metri“, se arată în documentaţia municipalităţii.

Se mai prevede „realizarea unei instalaţii de transport pe cablu de tip telegondolă, între cotele 627 şi 1.385 de metri, cu punct plecare DJ 582, la confluenţa cu DC 94 (DJ 582/Văliug – Telescaun) şi punct de sosire pe platoul Semenic (cota aproximativă 1.385), sub Crucea de Brazi, în lungime de 3.834 de metri. Telegondola va avea o lungime pe înclinare de 3.834 de metri…“.

Se va realiza și un „pod pietonal, pe grinzi prefabricate, peste pârâul Gozna, pentru accesul turiştilor la zona de îmbarcare a telescaunului“, cu o deschidere de 10 metri, vor exista instalaţii de zăpadă artificială şi un lac pentru acumularea apei necesare alimentării generatoarelor de zăpadă pentru producerea de zăpadă artificială. Lacul pentru acumularea apei se va amenaja pe platoul de lângă Cabana Prietenii Munţilor. Dacă lucrurile merg bine, peste trei ierni, primarul Reşiţei speră că ne vom putea bucura de rezultatele acestei investiţii.

JCS-Nina Curiţa

6 Comentarii

 1. Toate bune și frumoase, dar Reșița și cartierele satelit au alte nevoi! Asfalt, apa, canalizare, astea ar trebuia va fie prioritățile…
  Din banii resitenilor ați înierbat Semenicul… bravos, era cea mai mare prioritate! Curtea de conturi mai există sau hibernează în așteptarea pensiilor lor speciale!?

  • Iulicafarafrica Reply

   Absolut nicio legătură cu afacerile lu’ dom’ primar din zonă! Naivii iar o să dea năvală să ne spună că dom’ primar lucrează ptr. reșițeni!
   PS- Trenul ăla cu hidrogen nu poate să treacă și pe la poartă la Casa Baraj? Măcar o „mocăniță” !

   • Dar carcotasii stau pe online si mint si manipuleaza lumea, incercand sa puna in umbra tot ce a facut actualul primar pana acum.

 2. Joia trecută tot primăria Reșița a „înierbat” si zona de la blocul lui nea Nelu! Asta după asfaltarea străduței adiacente! Că doar n-o vinde apartamentele cu gropi in fața geamurilor. Alte străzi din Reșița n-au vazut asfalt de pe vremea tovarășului Ceaușescu!

 3. Johann Nicolescu Reply

  E o mare problema in capul lu primarul Resitei, Nelu Popa si a lui Romeo Dunca, presedinte de județ … trebuie sa citeasca, sa invete, că cel mai important lucru pentruca Domeniul schiabil Semenic sa poata asigura toate facilitatiile tehnice si turistice ale acestui obiectiv turistic este, MODERNIZAREA DRUMULUI JUDETEAN DJ 582E: Pasul PRISLOP – STATIUNEA TURISTICA SEMENIC (Releu TV), 9 km, deoarece pe Muntele Semenic, pe l[nga facilitatile turistice care exista, se afla si Releul TV si de comunicatii si echipamente electrice, care au programe de mentenanta si revizii periodice iar pe de alta parte, Telegondola la o viteza a vantului de peste 35 de km/h se va oprii automat si atunci singura cale de acces in Domeniul Schiabil Semenic a turistilor, a ambulantelor, a SMURDULUI, a pompierilor, a echipajelor de politie si a echipelor de mentenanta si revizii ,este drumul judetean DJ582E. In concluzie, atat Nelu Popa cat si Romeo Dunca sa caute, sa gaseasca surse de finantare, care sa asigure o lucrare de drumuri, PROIECTARE SI EXECUTIE, pentru REABILITAREA DJ 582E, in regim URGENTA !!!

 4. Iulicafarafrica Reply

  Măi Johann, ce tot insiști, nu pricepi că nu „trebe” drumul ăla? Păi telegondolele nu „trebe” să aibă clienți? Ce naiba, mai învață economie de piață! Orice groapă in plus pe drum= încă un client la telegondolă! Simplu, nu?

Adaugă comentariu