Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Scriam recent de licitația organizată de Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș pentru asigurarea hranei pacienților pentru următorii patru ani. Peste 9 milioane de lei era contractul pus de masă pentru spital, bani de care s-au arătat interesate trei firme: două din Deva (una dintre acestea chiar cea care furnizează hrana pacienților în prezent) și una din Caransebeș!

După ce s-au deschis ofertele celor trei firme, comisia de evaluare a constatat mai multe neconformități în caietul de sarcini, referitoare la criteriile de atribuire (prețul cel mai scăzut), care nu au mai putut fi remediate, astfel că licitația a fost anulată. „Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului.”, au constatat și cei de la SEAP (Serviciul Electronic de Achiziții Publice) în legătură cu procedura lansată de spital pentru hrana pe următorii patru ani. În aceste condiții, licitația urmează să fie reluată până la remedierea acestor neconformități.

Până atunci însă, hrana pacienților este asigurată, ca și până acum, de aceeași firmă din Deva la care spitalul are deja datorii de peste 1,5 milioane de lei, contractul fiind prelungit cu câteva luni, până la desemnarea unui câștigător al noii licitații.

Reamintim că firma care va câștiga contractul de servicii de preparare a mâncării pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș va trebui să asigure un minim de 73 de mii de porții pe an, adică minim 200 de porții pe zi. Conform legii, pacienții internați beneficiază de o alocație de hrană pentru trei mese pe zi, cuprinsă între 22 și 33 de lei pe zi, în funcție de bolile de care suferă.

JCS-Răzvan Mihalcea