Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Deja consacrata scriitoare caransebeșeană, stabilită acum în Anglia, și-a lansat astăzi la Târgul de carte “Gaudeamus“ ultima apariție editorială, cea de a zecea, prima parte dintr-un SF altfel decât cu ceea ce ne obișnuise până acum!

Cu “Angáraka“, sau Planeta Roșie în sanscrită, Lavinia Călina lasă în urmă “Ultimul Avanpost“, “Neamul Corbilor“ și “Zona Zero“ și aduce în prim plan conflictul dintre planetele Terria și Angáraka și lupta unui grup de rebeli care nu renunță la năzuința dezrobirii prin toate mijloacele posibile.

„E prima parte dintr-o serie nouă, pe celelalte deja le-am încheiat, e un SF puțin mai hard, cu planete, nave spațiale, e foarte diferit față de tot ceea ce am scris eu până acum, de aceea am și emoții mai mari față de când am debutat. Fiecare capitol e povestit de un alt personaj, le-am scris în funcție de stările mele de spirit. Ideea mi-a venit când m-am mutat în Anglia și am văzut o grămadă de români care munceau pe șantiere, în depozite, munceau pentru alții, de acolo și ideea de subjugare. E mai complexă decât celelalte cărți pe care le-am scris, fiecare personaj are câte o bucîțică din mine”, a spus Lavinia Călina la lansarea volumului “Balanța“, primul din seria “Angáraka“, la Târgul de carte “Gaudeamus“.

Vor mai urma cel puțin un volum din noua serie a Laviniei Călina, dar și o nouă parte din “Zona Zero“, promite scriitoarea din Caransebeș. Așadar, aviz amatorilor de SF-uri!

R.M.