Caraş-Severin, Romania

RĂCĂŞDIA – Pentru modernizarea şi eficientizarea consumului energetic şi în această comună au fost montate lămpi cu leduri!

Pentru a se conforma standardelor actuale în privinţa iluminatului public stradal, dar mai ales din cauza consumului mare de energie electrică a lămpilor cu sodiu, primarul Mirco Lechici a făcut ceea ce trebuia făcut, acest obiectiv fiind îndeplinit: „Am înlocuit toate lămpile cu noua tehnologie, am pus leduri în toată comuna, şi la Răcăşdia, şi la Vrăniuţ. Suntem aproape de final, lămpile au fost montate, dar mai trebuie sistemele de gestiune, unul pe Răcăşdia şi unul pe Vrăniuţ, asta în ideea în care vrem să avem comenzile de pe laptop sau telefon, în rest ele sunt deja funcţionale. Proiectul a fost realizat prin Agenţia Fondului de Mediu, valoarea lucrărilor, cu tot cu proiectare, fiind de 480.000 lei“.

Cât priveşte lucrările la sala de sport, edilul spune că amplasamentul e predat şi se asteaptă începerea lucrărilor: „Avem nişte documentaţii care ne tot încurcă, spune primarul. Am scos săptămâna trecută autorizaţia de construire pentru această sală de sport, un proiect prin Compania Naţională de Investiţii. Documentaţia a fost trimisă la CNI împreună cu proiectul tehnic, fiindcă mai trebuie un acord şi de acolo. Ne chinuim încă din februarie, amplasamentul e predat, autorizaţia de construire a fost emisă săptămâna trecută, aşteptăm să înceapă lucrările. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5.600.000 lei“.

JCS-A.G.