Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Iar Direcţia Silvică, în urma controalelor, a constatat că pagubele se ridică la peste 100 de mii de lei. În curs, sunt controale la ocoalele din Mehadia, Sasca Montană şi Băile Herculane! 

Periodic și sistematic, Direcția Silvică Caraș-Severin, prin personalul angajat în centrala direcției, desfășoară activități de verificare a calității actului administrativ derulat de către ocoalele silvice din subordine. O astfel de acțiune de control a fost finalizată zilele trecute la Ocolul Silvic Berzasca unde, din păcate, cel puțin în ultima perioadă actul de administrare s-a dovedit a fi deficitar, exemplu stând faptele ilicite și cauzatoare de prejudicii identificate în cantoanele gestionate de personalul silvic, constând în tăierea ilegală a 238 de arbori, având un volum de 215 mc, valoarea pagubei fiind de 101.328 lei (care va fi recuperată de la personalul silvic direct sau pe calea instanței civile).

Pentru faptele de natură penală identificate, Direcția Silvică Caraș-Severin va sesiza organele de cercetare abilitate, faptele contravenționale au fost sancționate, iar pentru personalul silvic implicat au fost demarate acțiuni de cercetare disciplinară în vederea luării celor mai drastice măsuri de sancționare, mergând până la desfacerea contractului individual de muncă (pentru doi pădurari au fost deja desfăcute contractele de muncă), precum și sancționarea disciplinară cu diminuarea salariului de bază (pentru cinci salariați – ingineri, tehnicieni și pădurari), în funcție de gravitatea faptelor săvârșite în activitatea desfășurată.

„Direcția Silvică își asumă în continuare rolul de administrator responsabil și transparent și nu va tolera activități ilegale, desfășurând permanent acțiuni de identificare a acestora la toate ocoalele silvice, chiar în aceste zile desfășurându-se verificări la Ocoalele Silvice Băile Herculane, Mehadia și Sasca Montană“, ne-a spus Ion Olariu, directorul Direcţiei Silvice Reşiţa.

JCS-Nina Curiţa

2 Comments

  1. „Desfacerea contractului de munca ” ???
    Poate incetarea contractului de munca…
    Se vede ca la stat inca sunt in functii juristi comunisti care n-au mai pus mana pe carte !
    Si mai aveti tupeu sa cereti 350 lei pentru 1 mc de lemne…
    Jeguri !

  2. Un inceput bun, dar sa nu zicem hop pana nu vedem continuarea. Daca in locul hotilor de pana acum vin altii cu carnet de la PNL nu s-a rezolvat nimic.

Adaugă comentariu