La Iablaniţa s-au reluat lucrările la reţeaua de apă şi canalizare - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

IABLANIŢA – După ce proiectul a fost sistat din cauza unor probleme cu firmele de execuţie, edilul a emis recent ordinul de reluare a lucrărilor!

După 9 luni de când a fost ales primar al comunei, Victor Terteleacă cunoaşte bine administraţia pe care o conduce şi ştie cum să pună lucrurile pe roate. Are mai multe proiecte în execuţie, unele fiind reluate după sistarea lor, fie din cauza unor probleme tehnice, fie din cauza imposibilităţii de plată.

Chiar luni a dat ordinul de reluare a lucrărilor la sistemul de apă şi canalizare: „Proiectul de distribuţie apă şi canalizare pe comuna Iablaniţa, în valoare totală de 74 miliarde lei vechi, finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu şi de primărie, printr-un credit bancar în valoare de 1,17 miliarde, bani vechi, are termen de finalizare 30 decembrie 2021. Nu demult am obţinut prelungirea, fiindcă era ieşit din termenul de execuţie, deci sperăm să fie gata până la sfârşitul acestui an, cu punerea în funcţiune, atât a sistemului de alimentare cu apă, cât şi a staţiei de epurare a apelor uzate. Începând de astăzi (luni, n.r.) am dat ordinul de reluare a lucrărilor, pentru că au fost câteva probleme vizavi de firmele de execuţie, au făcut o sesiune între ele şi urmează să continue o societate din Drobeta Turnu-Severin, care le va executa până la final. Această firmă va aduce şi staţia de epurare, care este gata, fiind comandată în Germania, în următoarele săptămâni trebuie să vină. În momentul ăsta se pregăteşte terenul de amplasare a staţiei de tratare a apelor uzate“.

Potrivit edilului, termenul iniţial era 2016: „Acum suntem în 2021. E proiectul lăsat de mine, când am pierdut alegerile, în 2012, şi pe care l-am reluat din mers şi pe care sper să-l finalizez până la sfârşitul acestui an. Am reluat în forţă, era normal dacă am mai fost primar, cunosc administraţia şi nu-mi rămâne decât să pun lucrurile la punct“.

JCS-Alexandra Gorghiu