Caraş-Severin, Romania

CONSTANTIN DAICOVICIU – Proiectul de modernizare a drumurilor vicinale în comună cuprinde trei trasee, acestea fiind alese de conducerea administraţiei publice locale!

Lucrările de asfaltare a drumurilor vicinale au fost reluate, în această perioadă fiind executate rigole betonate pe traseul Căvăran – Peştere, prin pomicultură. Investiţia, în valoare de 4,5 milioane lei, este din fonduri guvernamentale, prin programul PNDL II, având cofinanţare din bugetul local. Imediat după obţinerea finanţării, au fost demarate procedurile pentru implementarea proiectului, fiind derulate licitaţiile de proiectare, execuţie lucrări, verificare a proiectului tehnic. În urma finalizării tuturor procedurilor legale, avizării documentaţiilor şi obţinerea autorizaţiei de construcţie, a fost emis şi ordinul de începere a lucrărilor, iar în măsura în care condiţiile meteorologice au permis, lucrările au fost reluate.

Primarul Daniel Boambeş spune că decizia de a aloca fonduri din buzunarul comunei pentru documentaţii a fost luată la solicitarea cetăţenilor: „Ca urmare a solicitării cetăţenilor în cadrul şedinţelor publice organizate în mandatul trecut în fiecare localitate a comunei, am hotărât împreună cu colegii din consiliul local să alocăm fonduri de la bugetul local pentru întocmirea documentaţiilor necesare accesării fondurilor guvernamentale privind asfaltarea acestor trasee de drumuri vicinale. Mai mult, solicitările cetăţenilor au fost justificate şi de starea drumurilor judeţene care tranzitează comuna noastră. La vremea accesării finanţării acestei investiţii s-a hotărât evitarea traseului drumurilor judeţene şi devierea traficului pe aceste drumuri vicinale“.

Proiectul „Modernizare drumuri vicinale în comuna Constantin Daicoviciu“, cuprinde asfaltarea a 9,5 km de drumuri vicinale pe trei trasee: asfaltarea drumului care face legătura între localităţile Căvăran şi Peştere, traseu prin pomicultură; asfaltarea drumului dintre Mîtnicu Mare şi Prisaca, traseu prin pomicultură; asfaltarea drumului dintre Zăgujeni şi Prisaca. Primele două trasee au fost alese de conducerea administraţiei publice locale pentru a devia şi scurta traficul cetăţenilor pe drumurile judeţene din zonă. Cel de-al treilea traseu, dintre Zăgujeni şi Prisaca, a fost ales pentru devierea şi evitarea circulaţiei pe drumul european E 70 a tractoarelor şi utilajelor agricole. Edilul mulţumeşte, pe această cale, cetăţenilor care au ales continuarea proiectelor, atât de importante pentru comună.

JCS-Alexandra Gorghiu