Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Lipsa cvorumului nu i-a mai şocat, duminică, pe cei prezenţi pentru constituirea administraţiei publice reşiţene.

La ora 11.00, doar 11 dintre consilieri şi primarul, dintre cei care au întrunit voturile electorilor la începutul lunii, au fost prezenţi în sala de şedinţe a Consiliului Local Reşiţa, în cea de a doua şansă de constituire a forului municipal. Din nou, consilierii aleşi pe listele PSD şi PMP nu s-au prezentat la şedinţă. „Din păcate, nici astăzi nu am reuşit să constituim noua administraţie a municipiului Reşiţa. În consecinţă, miercuri, la aceeaşi oră, va avea loc cea de a treia şedinţă de constituire. Tot azi au avut loc şedinţe similare – pentru a doua oară – la Răcăşdia şi Moldova Nouă, iar mâine (luni – n.r.) avem şapte, iar miercuri – opt. Dacă nici la a treia şedinţă de constituire nu se întruneşte cvorumul se invalidează mandatele celor absenţi“, a explicat prefectul judeţului, Florenţa Albu.

Primarul ales, Ioan Popa, nu a putut să depună jurământul în faţa consilierilor, dar are încredere că acest lucru se va întâmpla miercuri. „E a doua oară când nu se prezintă PSD-ul şi am început să mă obişnuiesc cu ideea. Mărturisesc că prima oară am fost un pic uimit, pentru că nu mă aşteptam, dar politica se învaţă pas cu pas. Pentru mine politica nu e o prioritate, pentru că vreau să fac administraţie. Cei care sunt la fel de nedumeriţi ca şi mine trebuie să afle că miercuri, oricum va fi validat consiliul local şi ne vom apuca de treabă. Probabil că miercuri nu vom alege viceprimarii, pentru că vreau să văd pe ce oameni ar trebui să merg şi ce departamente li s-ar potrivi mai bine. Şi pentru asta am nevoie de puţin timp. Va trebui să fac o scanare a departamentelor şi birourilor din primărie, e puţin timp să ne organizăm“, a declarat Popa.

4 Comments

 1. Hello!nesimtitilor de consilieri, asa va pasa de noi cei multi si prosti care v-am ales?????????????ce faceti voi e bataie de joc la adresa orasului si a alegatorilor.Dovediti inca odata-daca mai era nevoie- calitatea voastra de oameni fara judecata in mina carora v-am dat soarta orasului.RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Iresponsabililor, ati fost desemnati de „partidele voastre” sa puneti umarul in CL la treburile obstei, nu ca sa sabotati ?!!!Sau D-vstra ati crezut ca vine doar plicul cu remuneratia acasa si nu trebuie sa faceti nici macar act de prezenta?
   Onoarea, caracterul, profesionalismul sunt flori rare si multi oameni obisnuiti le au, NU si cei care se comporta ca acesti „catindati” nedemni de a fi consilieri!
   Ca aatre, consilierilor absenti le dam deja o bulina neagra, asa cum se obisnuieste la gradinita, caci s-au comportat ca si prescolarii!
   Bravo, Domnule Primar, e bine sa va alegeti vicepresedintii abia dupa ce scanati profilul moral si aptitudinile (profesionale si civice) dovedite ale „pretendentilor”, participanti activi in noul CL samd!!!

 2. Traiasca tirania celor ce sunt alesi si pot face ce vor muschi lor ! adica fac ce au ei pofta pe banii nosti !

  Vorba aia istorica a lui MV > Asta e pofta ce-am poftit !

  Cosilieri treziti va lasati pumnalel politice pentru alt loc….Resita trebuie sa inceapa o viata noua, dar, nu asa !

 3. Se confirmă din nou că pentru aleşi primeaza doar interesul personal sau cel de haită, nicidecum interesul cetaţeanului care i-a votat.

Adaugă comentariu