Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Directorul AJPIS, Elena Solomonesc, a punctat situaţia din prezent a căminului de bătrâni din oraș. Declaraţia a fost făcută în cadrul şedinţei lunare a Comitetului de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice care a avut loc miercuri.

„Dacă la Bocşa se mai descurcă cum pot, la Anina nu mai sunt bani de salarii, au datorii foarte mari. Nu se descurcă acolo, şi până se ia o decizie, la Guvern, la județ, nu e corect să sufere cei 50 de oameni din centru. Împreună cu Consiliul Judeţean şi Instituţia Prefectului am găsit soluţia să transferăm beneficiarii de acolo la celelalte cămine din județ. Am întâmpinat oponenţă din partea UAT-urilor, şi era de înţeles că ar fi pierdut locuri de muncă, iar ceilalţi ar fi trebuit să finanţeze persoane din alte localităţi. Există un proiect de act normativ, însă acesta nu s-a finalizat, iar legat de soluţia judeţeană, căminul de la Anina nu a formulat niciun punct de vedere. Noi facem oferta de transfer a celor 50 de beneficiari în fiecare lună. Problema e că ne uităm la consiliul local că nu poate finanţa şi bătrânii suferă“, a explicat Elena Solomonesc, directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială.

Bătrânii nu vor suferi când se va lua o decizie. Ei vor fi transferaţi şi, dacă vine vorba de locuri de muncă sau locaţie, asta este. Noi nu dorim să închidem centrul, dar, dacă nu se poate altfel, o vom face. Cei care ar trebui să le aibă în grijă şi să le finanţeze nu o pot face şi acum aşteptăm finalizarea demersurilor începute la ministerul de resort“, a explic subprefectul Sebastian Purec. JCS – Flavius Rotariu