Caraş-Severin, Romania

REȘIȚASala Sporturilor din Mediaș a găzduit Campionatul Național WUKF, unde sportivii antrenați de Zoltan Lipan au ieșit în evidență prin prezența pe podiumul de premiere!

Am încheiat cu succes Campionatul Național WUKF pentru copii, unde au participat aproape 600 de sportivi (588 mai exact), de la 54 de cluburi, cu 1481 de intrări. Secția de karate WUKF a participat cu sportivi cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, care au mai adăugat încă patru medalii naționale la palmaresul lor: trei medalii de bronz și una de aur. Trebuie să precizăm că doar la două probe au fost 12, respectiv 15 sportivi, în rest la toate categoriile erau peste 26, chiar și 38 de sportivi. Deci, pentru obținerea unui loc pe podium trebuiau să aibă cel puțin trei tururi. Așa a avut și Alexia Lenghyel la kumite, la categoria de vârstă -12 ani, + 150 cm, care după al treilea tur a pierdut înainte de calificarea în semifinale. David Lenghyel, la categoria -10 ani, după două tururi a pierdut, la fel Dragoș Vizoc (10 ani) și Vlad Perescu (9 ani).”, a spus maestrul Zoltan Lipan.

Rezultatele obținute de reșițeni au fost: Dragoș Vizoc, la categoria 10 ani, la KI, locul I, Vlad Perescu, la categoria 9 ani, locul III la KI, iar Ioana Secășan, la categoria 8 ani, a obținut locul III la KA și KI.

„Ioana Secășan s-a aflat la prima ei competiție și pentru prima dată fară prezența părinților. Medaliile au venit de parcă au știut ca duminică va fi ziua ei de naștere, a împlinit 9 ani. Cu siguranță că va avea și mai multă încredere în ea. Pentru că sunt rezultate naționale, acestea ne mulțumesc și mă mândresc cu sportivii mei. Pe data de 19 mai vom participa la Campionatul Național +13 ani, cadeți, juniori, seniori, veterani, individual plus pe echipe și persoane cu dizabilități!”, a încheiat Lipan.

JCS-Ștefan Moraru