Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul social-democrat cărășean Silviu Hurduzeu a făcut un bilanț negativ pentru scurta prezență la guvernare a USR, despre care consideră că a bătut toate recordurile la risipirea banului public!

Potrivit deputatului Silviu Hurduzeu: „În scurta sa prezență la guvernare, USR a depășit toate recordurile la risipirea banului public. După ce au irosit 1 miliard de euro pentru achiziții supradimensionate de vaccinuri COVID, ministrul Ghinea de la USR a alocat aproape o jumătate de miliard de euro pentru piste de biciclete, dar ZERO euro pentru irigații în agricultură. Se cheltuie 100.000 de euro pentru 1 kilometru de autostradă din fonduri europene din PNRR, dar nici măcar 1 euro pentru agricultură!“

Mai mult decât atât, oficialul crede că s-au alocat prea mulți bani pe piste care trec prin păduri, în loc să fie vizate zonele urbane aglomerate, care chiar aveau nevoie de piste pentru decongestionarea traficului. „În Componenta C10 din PNRR, Ghinea – USR a alocat 180 de milioane de euro pentru piste de biciclete la nivel local sau metropolitan. Din acești bani, 50 de milioane de euro sunt pentru construcția de piste de biciclete la comune, în timp ce doar 40 milioane sunt pentru municipiile reședință de județ unde există trafic rutier intens, iar pistele de biciclete ar contribui la descongestionarea aglomerării. Ghinea – USR a alocat 247,5 milioane euro, pentru construcția a 3.000 de kilometri de piste de biciclete, prin pădure, pe câmp, în pustietate, unde ai nevoie de mașină pentru a putea ajunge. În acest caz, banii vor fi alocați din împrumuturi acordate de Comisia Europeană în baza PNRR. Deci banii vor trebui returnați de români“, concluzionează social-democratul.

JCS-T.K.