Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O delegaţie cărăşeană a plecat marţi la una din cele mai importante expoziţii agricole din lume. În perioada 20 – 29 ianuarie, la Berlin – Germania, se desfăşoară o importantă şi grandioasă manifestare internaţională. Este vorba de cel mai mare târg anual agricol – Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură Săptămâna Verde.

Considerată cel mai mare eveniment de specialitate în domeniul alimentar, agricol şi horticol din Europa, expoziţia din acest an, unde România este stat partener, găzduieşte peste 1.600 de companii din 53 de ţări, în 26 de pavilioane, ce ocupă 115.000 mp.

La Săptămâna Verde, judeţul Caraș-Severin va fi prezent cu trei standuri: două forme asociative apicole din Oraviţa şi Băile Herculane şi o societate comercială din Bocşa, care prelucrează ciuperci şi legume. Delegaţia este condusă de reprezentanţii Camerei Agricole Caraş-Severin, iar deplasarea la Berlin nu s-ar fi putut face, spun organizatorii, fără sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

„Este prima noastră participare la această expoziţie, iar rolul nostru este acela de a prezenta mierea şi ciupercile din Banat, cu speranţa că firmele străine prezente acolo să încheie contracte cu producătorii din judeţ“, ne-a declarat ing. Pavel Nefir, directorul Camerei Agricole.

Roxana Bălan Nafiru