Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În vreme ce partidele se întrec în sondaje, președintele Consiliului Județean spune că există lucruri mai importante pentru cetățeni. Totuși, unde-ar fi corifeii PSD Caraș-Severin azi, fără Dunca la județ?

Înainte ca sondajul liberalilor să prindă contur – și ca Romeo Dunca să fie desemnat cu unanimitate de voturi drept candidat pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean –, în mediul public mai circula un sondaj, al PSD. Studiul îl punea pe primul loc în topul preferințelor cărășenilor tot pe Dunca, însă nimeni n-a avut curajul să iasă la lumina reflectoarelor cu el, să facă vreun comentariu. Întrebat vizavi de acest studiu, șeful județului a precizat: „Nu ne putem lua de un sondaj de ăsta făcut online, dictat de unii și de alții. L-am văzut, dar nu am auzit de el, n-a ieșit nimeni cu vreo poziție despre el. De asta cred că dacă a fost făcut de PSD și nu vorbesc despre el, probabil că ceva nu e ok pentru ei. Cel puțin, pentru mine nu este atât de important sondajul!“, explicând că mai importante au fost lucrările la drumuri gen Comorâște-Doclin, unde „trebuie să facem ceva pentru oamenii ăia. Pentru mine este important, tot unde am dat ordinul de începere, să astupăm gropile de pe Slatina-Timiș. Este foarte important pentru mine ordinul de începere dat pentru drumul de pe Valea Almăjului, 4 segmente, care merge la Lăpușnicu Mare, care a fost blocat timp de aproape 3 ani de zile. La fel, proiectare pe un teren care nu era rezolvat din punct de vedere al intabulării. Și acolo am reluat lucrarea și în sfârșit s-a eliberat autorizația de construire. Astea sunt problemele mele. Cu sondajul, mai vedem. Repet, pentru mine sondajul nu este important. Important este să facem acum repede, să finalizăm 608-ul, să facem Mehadica-Crușovăț“.

Șeful județului a vorbit despre o sumă, în acest ultim caz, de 1,6 milioane de lei pentru lucrări de reparații pe respectivul tronson de drum calamitat. „Cam astea sunt problemele, a completat Dunca. Să reușesc să primim niște bani de la buget. Îi așteptăm! În niciun an n-a fost așa, n-am primit nimic din cota de TVA. Pentru că îmi stă după ceafă, aici, Brădișor, 3 kilometri, le-am promis oamenilor ălora și n-am niciun ban! Și toată ziua am coșmaruri: Brădișor, Brădișor, Brădișor… La Moldovița, intersecție, am ajuns la concluzia că nu turnăm asfaltul acum, ci facem și lucrări de șanțuri betonate. Pentru că n-are rost să irosim asfaltul. Și vom face asfaltarea probabil în primăvara anului viitor. Ohăbița, intravilan, am promis 700 de metri și vreau să fac plus extravilanele până la Valeadeni. Podul de la Duleu, unde se lucrează, se toarnă al treilea asfalt, și unde podul, printr-o eroare – tot greaua moștenire – nimeni nu s-a gândit la pod, s-a făcut proiectul doar pe drum. Acum, când s-a venit cu stratul 3, trebuie să găsim soluția și am dat ordinul de începere, pentru 60 de metri lungime, să punem și acolo un covor de 6 centimetri de asfalt. Mai era o problemă cu Constantin Daicoviciu, unde aveam o pietruire, iar la ultima vizită pe care am făcut-o, lucrurile nu mi-au plăcut. Sper ca constructorul să rezolve problema, nu vrem să recepționăm lucrarea dacă nu suntem convinși că e așa cum trebuie. Avem un pod acolo, am ajuns la concluzia că trebuie să facem un pod metalic. Am primit o ofertă, fiind pe calamitate, avem 300.000, e 864.000 de lei și ne mai trebuie diferența. Avem de lucru o grămadă, nu îmi stă mintea la sondaj. Dacă o să am «norocul» ca poporul să meargă după fenta lui Crina și să pună botul la toate porcăriile, și minciunile, și măgăriile lor, și n-o să mă voteze, o să fie mai bine pe persoană fizică, mai rău pentru județ.“

Cu sondaje sau fără, trebuie să recunoaștem că prezența lui Dunca la județ le-a priit social-democraților. Doar așa, Ionuț Popovici, de la PMP, s-a transferat la PSD și a reușit să intre în grațiile partidului și fie uns șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, doar așa Flavius Nedelcea (fost PRO, actual PSD) a reușit să zboare la București, ca secretar de stat la Ministerul Economiei. Doar așa Lucian Voina (PMP) reușește să se ridice, pe vârfuri, spre fotoliul de vicepreședinte al CJ (pe care încă nu l-a primit), și numai așa Ioan Crina și Gabriela Stuparu au reușit să fie promovați în tot județul pentru circul din forul județean. Și doar cu ajutorul liberalilor trădători – Viorel Bașag, Bogdan Miloș, Camelia Ene și Marius Isac (încă vicepreședinte) – au reușit să obțină majoritatea în forul județean.

JCS-Antoniu Mocanu