Jandarmii cărăşeni şi-au luat copiii la lucru - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După acţiuni cu şi printre copiii urbei, pentru a le arăta celor mici ce înseamnă meseria de jandarm, a venit vremea ca jandarmii să-şi ia propriile odrasle la lucru!

„De ce trebuie să pleci la lucru acum? Mi-ai promis că astăzi petreci mai mult timp cu mine“, sunt cuvinte pe care unii jandarmi mărturisesc că le aud deseori.

„Ne-am gândit să le oferim copiilor noștri ocazia de a arunca o privire la ce se întâmplă într-o zi de muncă, în timpul pe care mama sau tata nu-l petrec lângă ei. Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, am decis ca totul să se desfășoare într-o atmosferă distractivă, de joc și veselie, astfel că cei mici au avut parte de plimbări cu atv-urile, ture cu tiroliana, un exericițiu tactic și unul cu câinii de serviciu. Au studiat curioși echipamentele și mijloacele de intervenție pe care jandarmii le folosesc în misiunile zilnice, s-au urcat încântați în autospecialele din dotare și au vizitat birourile în care lucrează părinții lor. Știm că este imposibil să fim tot timpul lângă ei și le suntem recunoscători că, la rândul lor, înțeleg acest lucru, deși ne-ar vrea mereu alături. Motiv pentru care ne-am bucurat cu atât mai mult, părinți și copii, de ziua petrecută împreună. Mai ales pentru că, la final, concluzia a fost una care ne-a umplut de mândrie: «Când mă fac mare, și eu vreau să fiu jandarm!»“.

Cea de-a doua parte a zilei petrecute împreună s-a desfășurat în tabăra de la Râul Alb, unde patru echipe ale inspectoratului s-au întrecut într-un concurs de gătit. Ajuns la cea de-a doua ediţie, concursul culinar „Bucătarul vesel“ a fost organizat, jurizat și premiat de membrii asociației IPA Regiunea II Caraș-Severin. De la competiția culinară nu putea lipsi bucătarul Marian Popovici, care și de această dată a încântat cu talentul său gastronomic, au încheiat jandarmii.

JCS-A.M.