Ion Mocioalcă, din nou secretar al Senatului - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În noul Birou Permanent, PSD are cinci funcții, PNL patru, USR doi, iar AUR și UDMR câte unul!

Senatul României a votat, în plen, la început de sesiune ordinară, lista candidaților propuși pentru funcții în Biroul Permanent. Aceasta a trecut cu unanimitatea voturilor celor prezenți, adică de 99 de senatori dintr-un total de 136. Pe listă, în calitate de secretar, figurează și senatorul cărășean Ion Mocioalcă, reconfirmat astfel în funcția care i-a fost atribuită și în decembrie 2020, și în noiembrie 2021. Ședința a fost condusă de președintele senatului, Florin Cîțu, care a propus ca votul să fie secret și electronic.

Așa cum preciza președintele Cîțu, alegerea membrilor noului Birou Permanent al Senatului – adică alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor – se face la începutul fiecărei sesiuni ordinare, fapt pentru care liderii grupurilor parlamentare și-au prezentat propunerile, în urma negocierilor.

Secretarul Ion Mocioalcă a declarat pentru Jurnal CS: „Mă onorează propunerea colegilor mei. Am spus de mai multe ori că în Parlament nu este nevoie doar de oameni noi, ci şi de oameni cu experienţă. Privesc cu încredere la ceea ce se va întâmpla în perioada următoare şi îmi pun toată experienţa în slujba acestui mandat”.

Grupul senatorial PSD va avea, în sesiunea aceasta, cinci funcții în Biroul Permanent, două de vicepreședinte – Robert Cazanciuc și Paul Stănescu, o funcție de secretarIon Mocioalcă, și două de chestor – Cristina Mariana Stoicheci și Marius Alexandru Dunca. PNL are, pe lângă președinte, doi vicepreședinți – Alina Ștefania Gorghiu și Virgil Guran, și un secretar – Eugen Pîrvulescu. Cei de la USR au un secretar – Ion Narcis Mircescu, și un chestor – Sergiu Vlad. AUR are, și în această sesiune, un singur loc în Biroul Permanent, unde l-a propus, în calitate de secretar, pe Sorin Lavric. Urmează UDMR, care are un chestor – Attila László.

JCS-A.M.