Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primarul stă în cumpănă asupra celui de-al treilea mandat. Miza este noul spital județean. Asta deoarece proiectul este finalizat și cu autorizația de construire eliberată, iar la Ministerul Fondurilor Europene există axă de finanțare în care este cuprins și acest obiectiv!

„Peste una-două luni se vor putea depune cereri de finanțare. Vrem să depunem cererea și, dacă aceasta va fi aprobată, anul viitor în primăvară, vom putea lansa licitația de execuție. Ca să mă asigur că acest obiectiv se face, iau în considerare posibilitatea de a rămâne încă un mandat la primărie. Alt motiv nu am în afară de acesta!”, a declarat recent primarul.

Acesta nu este singurul proiect pentru care anul viitor va fi decisiv. Conform lui Popa, în 2024 ar trebui să înceapă lucrul efectiv la proiectele legate de funicular, apă și canal în cartierul Secu și reabilitarea microraioanelor 2, 3 și 4. „Proiectul de mobilitate urbană care are în vedere funicularul, podurile pietonale peste Bârzava și promenada este pe final. Trebuie să primim documentația tehnică. Înțelegerea cu ADR a fost următoarea: noi am primit trei fișe de proiect pentru cele trei obiective și, când vom avea proiectele tehnice, le depunem la ADR și primim banii pe ele. Iar când se deschid axele de finanțare, le depunem la nivel de proiecte tehnice.”, a încheiat Popa.

JCS-Ionel Ivașcu