Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Încercarea pesedistului Ionuț Popovici, care se visează primar al municipiului Reșița, de a băga spaima în alegători spunând că Reșița se apropie de faliment nu a rămas netaxată de edilul-șef.

Într-o emisiune live din redacția unui ziar local, Ioan Popa, primarul PNL al Reșiței, a răspuns acuzelor lansate de candidatul PSD pentru funcția de primar, Ionuț Popovici, care susține că Reșița cu Popa în fruntea administrației locale se îndreaptă spre faliment.

Ăștia au luat-o pe arătură! Eu știu că le e dificil, că nici nu știu ce să facă. Dar, decât să încerce să spună că nu e bine ceva ce e bine, mai degrabă îi sfătuiesc să încerce să spună ce ar putea să facă ei, dacă sunt mai deștepți și cu mușchii mai mari. Să mă lase pe mine în pace deoarece, de câte ori dau în mine, de atâtea ori îi înjură lumea mai mult. Ionuț Popovici a fost cel care a urlat prin ședințele PSD să se ia de la Reșița toți banii veniți de la Guvern pentru reechilibrarea bugetelor. După ce majoritatea PSD din Consiliul Județean a văduvit anul acesta Reșița de 7.000.000 de lei, repartizându-i doar 750.000 lei, Popovici tot nu era mulțumit, ar fi vrut ca Reșița să nu primească nimic. Știu asta de la colegii lui, că mai sunt și oameni normali la cap acolo, păcat că nu au loc de Ionuți!”, a spus Ioan Popa, primarul liberal candidat pentru un nou mandat.

Acesta a exemplificat și cu ce s-ar fi putut face cu cele 7 milioane de lei luate Reșiței chiar de către unii aleși ai acestora din Consiliul Județean, precum Ioan Crina, Gabriela Stuparu, Viorel Bașag sau Lucian Voina. „Vreau ca reșițenii să știe că acei oameni care vin spre ei, în special gecile roșii din PSD, și le cer să îi voteze spunând că ei vor face și vor drege, au furat banii ăștia ai reșițenilor acum câteva luni. De exemplu, domnul John Crina de la Câlnic, care a fost și este liderul PSD-ului în Consiliul Județean, care stă pe strada Bistrei din Câlnic, unde oamenii plâng de atâția ani că nu au stradă asfaltată și toate străzile laterale din Câlnic sunt neasfaltate. Cu banii ăștia s-ar fi putut face 20 de străzi echivalentul Bistrei. Deci, oameni buni din Câlnic, din Moniom, din Doman, din Secu, din Cuptoare, înțelegeți că, cu banii pe care oamenii ăștia ni i-au furat acum, se puteau face toate străzile din microraioanele care aparțin de Reșița. Asta nu înseamnă că noi nu le vom face. Le vom face. Este promisiunea mea. Am promis că le vom face în acest mandat care urmează și mă voi ține de cuvânt!”, a declarat Ioan Popa.

Referindu-se la Ionuț Popovici, Ioan Popa a lansat și un pronostic cu privire la scorul electoral pe care îl va obține candidatul PSD: „Ascultați-mă ce zic: Ionuț Popovici nu va face pragul la Reșița. Popovici i-a făcut unul dintre cele mai mari deservicii lui Silviu Hurduzeu. Când ai lângă tine așa oameni, n-ai cum să câștigi alegeri. Aducerea lui Ionuț Popovici în prima linie a PSD este un mare deserviciu făcut organizației PSD Reșița, Popovici nu va face nici o treime din cât va face partidul lui.”

Comandat de PNL Filiala Caraş-Severin. Executat de SC NV WOTAN MEDIA SRL. Cod mandatar financiar 21240015