Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Spectacolul „O noapte furtunoasă”, după piesa lui I.L. Caragiale, se joacă vineri, 14 ianuarie, de la ora 19:00 pe scena Teatrului de Vest din Reșița. Reprezentații sunt programate și duminică 23 ianuarie, la Reșița, și joi 27 ianuarie, pe scena Casei de Cultură din Caransebeș. Sunt primele reprezentații pe scenă ale unui spectacol jucat în aer liber o singură dată în vara lui 2020!

Un spectacol greu, cu întorsături și schimbări, în 100 de minute din lumea lui Caragiale. Așa descrie regizorul Emanuel Petran spectacolul cu care teatrul reșițean omagiază Ziua Culturii Naționale!

„A fost o mare plăcere să mă reîntâlnesc cu colegii, totul a fost foarte intens pentru că a trebuit să repetăm într-un timp foarte scurt. Când s-a jucat spectacolul în aer liber, am ajuns la un consens. Acum am reluat anumite idei pe care le-am adaptat la scena de interior”, afirmă regizorul.

În iulie 2020, „O noapte furtunoasă” s-a jucat pe o terasă unde lumea lui Caragiale a fost recreată inclusiv prin micii și berea aflate pe mesele spectatorilor așezați ca la Iunionul de altădată. Acum vor fi spectacole în sală. Marea noutate este prezența în distribuție a tânărului actor Alexandru Moldovan, care interpretează personajul Nae Ipingescu. În opinia regizorului, acesta a reușit într-un timp record să se integreze și să facă un rol foarte bun. Spectacolul de vineri e sold out și faptul că cererea de bilete a depășit capacitatea sălii a determinat reprogramarea acestuia duminică, 23 ianuarie. Rică Venturiano, Jupânul Dumitrache, Veta, Zița și celelalte personaje ale lui nenea Iancu invită iubitorii teatrului în sala de spectacole. E Caragiale, e teatru clasic de care publicului pare să-i fie dor.

JCS-Ionel Ivașcu