Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu fonduri nerambursabile, una dintre cele mai bine cotate şcoli din Reşiţa a fost modernizată la standarde impuse de Uniunea Europeană!

De curând, lucrările de reabilitare și modernizare a fostei Școli Gimnaziale nr. 2, actualmente Şcoala Gimnazială „Marius Şandru“ din municipiul Reșița, au fost finalizate. 6,3 milioane de lei au fost investiţi în această unitate de învăţământ, din care 6,1 milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„Aici au avut loc lucrări de reabilitare și modernizare și s-au creat condiții optime de educare și învățare la standarde comparabile cu cele impuse în Uniunea Europeană. Atât corpul principal al școlii, cât și atelierul au fost reabilitate termic și dotate. În plus, atelierul va fi reorganizat în interior pentru a putea găzdui activități sportive. Și baza sportivă în aer liber a fost modernizată, are acum terenuri de baschet şi minifotbal cu marcaj pentru handbal, volei şi tenis de câmp. Peste 6,3 milioane de lei au fost investiți în proiect, dintre care 6,1 milioane sunt fonduri europene nerambursabile. Proiectul, al cărui beneficiar a fost Primăria Reşiţa, a fost implementat prin Axa 10 a Regio-POR 2014-2020 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.“, au transmis recent reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

JCS-Nicoleta Moraru