Caraş-Severin, Romania

SADOVA NOUĂ – Fata de 10 ani este în comă, cu mici șanse de supraviețuire. Băiatul, de 11 ani, a fost dus a doua zi la spital de o profesoară, după ce a prezentat stări de vomă!

„În data de 22 mai, la ora 20.30, polițisti de la Poliția Municipiului Caransebeș au fost sesizați despre faptul că o femeie din Sadova Nouă (sat aparținător de comuna Slatina Timiș – n.r.) a găsit-o pe fiica sa, în vârstă de 10 ani, inconștientă în locuință, informează Poliția județului. Minora a fost preluată de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și transportată de urgență la cel mai apropiat spital. În urma verificărilor efectuate de polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș s-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul și dispunerii măsurilor legale, ce se impun. De asemenea, au fost informați reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru a dispune verificări și măsuri conform competențelor legale. A doua zi a fost dus la spital și fratele fetei, care are 11 ani. L-a dus profesoara pentru că avea stări de vomă. Dar el nu era în stare gravă.“, a transmis IPJ Caraș-Severin.

De la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC) am putut afla care este starea celor doi copii. „Fetița a venit în stop cardio-respirator. Din câte am înțeles, este o intoxicație cu organofosforate, asta însemnând o substanță pentru oi pe care mama a diluat-o, i-a spălat direct pe corp pentru a omorî insectele de pe ei. Asta spune fratele fetei, care este și el aici, la noi, dar în stare bună. Băiatul este în stare stabilă, și cardiorespirator, și hemodinamic. Dar, din câte am înțeles de la colegii din Timișoara, fata are șanse foarte mici de supraviețuire, este în comă. Nu știu ce șanse va avea fetița!“, ne-a spus medicul Irina Coșarcă, șefa secției Pediatrie a SMUC.

„Prima dată, fata a venit la noi, în stop cardio-respirator. După 40 de minute de resuscitare am trimis-o la Timișoara, prognosticul fiind nefavorabil, creierul fiind afectat cu edem cerebral.“, a precizat și medicul Singh Bhupinder, directorul medical SMUC.

JCS-A.M.