Intervenţiile SMURD domină situaţiile de urgenţă - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Din cele 63 de misiuni şi intervenţii în situaţiile de urgenţă înregistrate săptămâna trecută, 53 au fost SMURD!

Pompierii militari cărăşeni au făcut bilanţul perioadei 21-27 decembrie, când Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic“ a gestionat un număr de 63 misiuni și intervenții în situații de urgență, continuând şi seria de activităţi impuse de pandemie.

Din totalul de 53 de intervenţii SMURD, executate de salvatorii cărăşeni, 49 au vizat acordarea de asistenţă medicală de specialitate. Celelalte patru intervenţii SMURD au fost la accidentele rutiere: „DN 58 A – Fârliug din 21 decembrie; municipiul Reșița din 22 decembrie; Lăpușnicul Mare din 25 decembrie; Anina din 25 decembrie; accidente soldate cu şase victime care au necesitat îngrijiri medicale, niciuna dintre acestea nefiind încarcerată sau cu răni grave“, precizează ISU CS.

Alte patru intervenţii de urgenţă au fost pentru stingerea unor incendii. Primul, produs în 21 decembrie, pe raza comunei Mehadia, a fost de vegetaţie uscată. Al doilea s-a produs în 22 decembrie, la o casă din localitatea Valeapai, flăcările au cuprins podul locuinţei, cauza probabilă a incendiului fiind amplasarea necorespunzătoare a sobei de încălzit. Pompierii au reuşit să salveze de foc bunuri valorând aproximativ 50.000 de lei. Alt incendiu a pornit de la o tradiţie pusă în aplicare în 23 decembrie, în satul Petroşniţa, aparţinător de comuna Bucoşniţa, „sătenii, în urma obiceiurilor de iarnă din zonă, aprinzând cauciucuri de mașină, foc care amenința să se propage la o casă din apropiere“, spun salvatorii, după intervenţie. Tot la Bucoşniţa, în 26 decembrie, s-a produs şi cel de-al patrulea incendiu la o casă, pornind de la un scurtcircuit la instalaţia electrică.

Au fost derulate şi 21 de activităţi de instruire şi informare pe linie de pandemie, 76 de acţiuni punctuale pentru verificări, ce au vizat 138 de obiective şi locaţii, în urma lor 1123 de persoane fiind instruite la acest capitol.

Printre misiuni apar şi două de protecţie civilă, constând în decontaminarea personalului și a autospecialelor, în urma transportului şi asistenţei medicale acordate unor persoane confirmate sau suspecte de Covid-19; o acţiune de spălare de carosabil, la un caz de scurgere de combustibil în urma unui accident rutier între două autoturisme, la Armeniş; o intervenţie de înlăturare a unui copac căzut pe un autoturism din Reşiţa.

JCS-Antoniu Mocanu