Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Felix Borcean a semnat miercuri contractul prin care internatul de la „Traian Doda” va fi reabilitat energetic. Firma desemnată să se ocupe de lucrări, în urma licitației de pe SEAP, e din Timișoara!

Clădirea de pe strada Nicolae Popeea este într-o stare avansată de degradare, fiind uneori și adăpost pentru oamenii străzii, însă Primăria Caransebeș a reușit să prindă imobilul într-un proiect de reabilitare energetică pe PNRR. Odată licitația finalizată, primarul Felix Borcean și oficialii de la Strassen und Brueckenbau au parafat contractul prin care internatul va căpăta, la final, o nouă imagine.

„E proiectul prin care se va reabilita energetic și termic clădirea internatului Colegiului Național Traian Doda, astfel putând fi redată înapoi în circuitul școlar. Termenul de execuție este de un an, ca și pentru celelalte clădiri pe care le reabilităm prin PNRR. Eu sper ca la final elevii să aleagă să locuiască pe perioada studiilor în condiții foarte bune în această clădire reabilitată. Dacă vom vedea că există cereri pentru cazarea elevilor în această clădire, își va păstra destinația de internat.”, a precizat primarul Felix Borcean după semnarea contractului.

Suma pusă la bătaie este de 7,3 milioane de lei fără TVA, bani care vor fi folosiți pentru anveloparea termică a imobilului și reabilitarea sistemului de încălzire, instalații noi de iluminat, sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice din surse regenerabile și sisteme moderne de climatizare. Conform celor de la Strassen und Brueckenbau, lucrările vor începe în foarte scurt timp.

JCS-R.M.