Caraş-Severin, Romania

MĂURENI – Brian Filimon a reușit ceva ce puțini primari din țară se pot lăuda: organizarea într-o comună a unui eveniment cu un număr mare de actuali și foști fotbaliști, cu multe trofee în palmares și cu zeci de meciuri jucate în cupele europene și la echipa națională!

Cu ocazia inaugurării bazei sportive din comună și a unui parc pentru copii, administrația locală din Măureni a reușit să adune la un loc mari nume din fotbalul românesc. Cei mai reprezentativi foști și actuali fotbaliști care au dat curs invitației au fost: Adrian Neaga, Marian Aliuță, Sorin Ghionea, Petre Marin, Adrian Pitu, Dan Alexa, Ionel Dănciulescu, Ianis Zicu, Gabriel Cânu, Paul Codrea, Ștefan Grigorie, Iulian Tameș, George Galamaz, Ovidiu Burcă, Alin Rațiu și Petru Țurcaș, Romario Benzar, Steliano Filip, Florinel Coman, Florin Tănase, Ovidiu Popescu, Ciprian Marica și Cristian Daminuță.

Spectatorii s-au strâns în număr mare la acest eveniment, practic tribuna a fost plină, iar oamenii care n-au prins loc pe scaun au înconjurat terenul. La final iubitorii fotbalului au putut beneficia de o sesiune de autografe de la jucătorii favoriți.

Primarul Măureniului, Brian Filimon, a precizat: „Acesta a fost visul meu și al celor implicați, ca această zi să fie una de sărbătoare la Măureni. Mă bucur că oamenii ne-au dat acel zâmbet de încredere de după pandemie. Am reușit prin construirea acestei baze sportive și a unui parc pentru copii să facem lucruri mari pentru comunitatea noastră. Cred că s-a bucurat întreg județul și întreaga zonă de vest de acest eveniment. Am pus Măureniul pe harta națională în mod pozitiv. Evenimentul a început cu tăierea panglicii împreună cu senatorul Marcel Vela, alături de prefectul Cristian Gâfu și de stelistul Adrian Neaga. A urmat acel bum mare de care se tot vorbește de două săptămâni și anume meciul demonstrativ între vedete. Acest eveniment a fost un vis pentru mine, ca la Măureni să pășească peste 25 de vedete, mai ales când au venit oameni din lumea sportului care au realizat multe pentru țară și care au fost văzuți doar la televizor. Meciul demonstrativ s-a disputat între trei echipe de vedete, fiecare având câte un lider și anume: Adrian Neaga, Dan Alexa și Ciprian Marica. Sper că totul a ieșit foarte bine și mă bucur ca de doi ani de zile avem evenimente majore în comuna noastră. Anul trecut am reușit să recepționăm o lucrare mare, cu vizita primului ministru în funcție, iar acum după un an am reușit să aducem 30 de miniștri sau președinți ai sportului românesc care au avut rezultate deosebite. Mulțumesc tuturor pentru prezență”.

Fostul internațional Ciprian Marica, fost jucător atât la FCSB, cât și la Dinamo, a declarat: „Țin să-i felicit pe organizatori și în primul rând pe Brian Filimon, care susține sportul și care a realizat ceva deosebit pentru o comună. Merită felicitat și susținut și tocmai de aceea am venit la acest eveniment. Ne-am bucurat să ne revedem cu foști coechipieri, adversari, deci până la urmă fair-play-ul primează. Brian Filimon ne-a demonstrat că atunci când îți dorești ceva cu adevărat se poate”.

„Am fost bucuroși să vedem atâția oameni și atâția copii la acest eveniment. S-a disputat un meci demonstrativ între foști și actuali jucători de la Steaua și Dinamo și sper că oamenii s-au bucurat că ne-au văzut din nou jucând fotbal. Cred că este meritul primarului Brian Filimon pentru acest eveniment și ar trebui toți să-i mulțumească pentru ceea ce a făcut, și aici mă refer și la baza sportivă și la acest parc pentru copii”, a spus Giani Kiriță, fost jucător la Dinamo și unul dintre prezentatorii evenimentului.

„A fost o plăcere să joc alături de fotbaliști de la Steaua și de la Dinamo. Chiar dacă există această rivalitate în teren, în afara acestuia suntem prieteni. A fost o plăcere acest eveniment și mă bucur că Brian Filimon a făcut așa ceva în această comună. Cred că a fost ceva unic și țin să-l felicit pe această cale și îi doresc tot binele din lume”, a menționat și Steliano Filip, de la Dinamo București.

Caransebeșeanul Dan Alexa, care nu avea cum să lipsească de la acest eveniment, a ținut să precizeze la finalul acestuia: „A fost o reușită acest eveniment și m-a surprins numărul mare de oameni care au venit să ne vadă. Îl felicit pe Brian Filimon că a reușit să realizeze așa ceva. Nu este ușor să organizezi așa ceva și m-am simțit foarte bine că mi-am revăzut colegii cu care am jucat fotbal. A fost o atmosferă foarte frumoasă”.

JCS-Ștefan Moraru

https://fb.watch/5Y9WtFXQvo/

https://fb.watch/5Y9YfRphqF/

https://fb.watch/5Y9Zg6g9io/