Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSU Reșița a fost eliminată duminică, 13 februarie, din primul tur al Cupei României, de formația CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, scorul final fiind 28-14 (16-6) în favoarea oaspetelor!

Formația din Bistrița-Năsăud evoluează în Liga Națională, iar spectatorii prezenți în Sala Polivalentă din Reșița au putut vedea la treabă handbaliste valoroase, cu numeroase prezențe la echipa națională.

„A fost un meci cu public, cu galerie din partea oaspeților și am întâlnit o echipă care evoluează în Liga Națională, cu jucătoare foarte valoroase în lot. Multe dintre ele fac parte din naționala României. Am întâlnit în teren la acest meci vicecampioane mondiale și le-am transmis fetelor că trebuie să ne bucurăm de handbal. Până la urmă a fost un joc în care s-a văzut clar diferența de valoare și consider că nu ne-am făcut de rușine. Este clar că nu putem să ne batem sau să spunem că ne luptăm de la egal la egal cu formația Gloriei Bistrița. În permanență, de la antrenamente și de la astfel de jocuri avem de învățat. Pentru noi, acest meci a fost un pas înainte. Nu putem spune că a fost un joc din care n-am avut ce învăța. Recunoaștem valoarea adversarului și este bine că am avut și noi momente bune de joc. Atât pe faza de atac, cât și pe faza de apărare am avut o evoluție bună. Deși am jucat cu o echipă de Ligă Națională, cred că statistica la poarta noastră a fost una foarte bună, Alexandra Popescu a avut multe intervenții. S-a văzut că fetele și-au dorit, le felicit pentru modul cum au jucat și trebuie să mergem înainte. Sper să nu fie foarte gravă accidentarea Claudiei Șiman și în continuare ne bazăm pe un lot restrâns. Până la finalul campionatului încercăm să facem cât mai multe puncte acolo unde vom evolua, în eșalonul doi”, a declarat prof. Cristian Busuioc, antrenorul echipei reșițene.

CSU Reșița: Maria Popescu, Crina Asaftei, Maia Eremici, Alina Cristea (2), Daiana Giuca, Rebeca Vlădăşel (6), Iulia Bledea (2), Irina Ciobanu, Timeea Dumitrache, Ana Diaconescu, Andra Mureşan, Claudia Şiman (1), Simina Buzzi (2), Laura Dumitrescu (1), Alexandra Andrei.

Gloria 2018: Sonia Seraficeanu (9), Laura Moisă (5), Florina Chintoan (4), Alexandrina Cabral Barbosa (2), Maria Țanc (2), Oana Căprar (2), Almudena Rodriguez (1), Ana Maria Iuganu (1), Krisztina Munteanu Korodi (1), Bianca Bazaliu (1).

JCS-Ștefan Moraru