Infringementul îi dă fiori lui Mălăiescu - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

OȚELU ROȘU – Primarul din Oțelu Roșu cere 224.000 lei pentru a plăti cota de 2% aferentă lucrărilor prin POIM!

Luca Mălăiescu s-a arătat plăcut surprins de beneficiile de care vor avea parte UAT-urile cuprinse în proiectul pe care AquaCaraș îl va implementa prin POIM. La întrunirea recentă, în cadrul căreia a fost prezentat proiectul în cauză, președintele Consiliului Județean (CJ), Romeo Dunca, dădea asigurări că lucrările la rețelele de apă și canal ale județului vor fi gata până pe 31 decembrie 2023. Mălăiescu însă privește garanțiile șefului CJ cu rezervă și precauție, fundamentate pe „experiența de viață cotidiană de la noi de-a lungul anilor dar, mai ales, pe experiența ultimilor zece ani de când conduc orașul”, în exprimarea primarului. „Până astăzi, am fost foarte neliniștit. Voi fi neliniștit și-n continuare, chiar dacă mai puțin, fiindcă va fi foarte greu să finalizăm aceste lucrări. Dați-mi voie să trag un semnal de alarmă și vă spun că, dacă nu vom reuși, riscăm să intrăm în infringement și știți bine asta”, a adăugat Mălăiescu.

Vizavi de cota de 2% pe care Primăria Oțelu Roșu va trebui să o plătească, primarul i-a semnalat șefului CJ că aceasta nu a putut fi prinsă în bugetul pe 2022. Motiv pentru care va trebui făcută o rectificare de buget spre a se vedea de unde se poate „tăia” în vederea acoperirii cotei în cauză. În acest context, suma de 224.000 lei ar fi o adevărată gură de oxigen pentru Oțelu Roșu. „Ținând cont că țineți foarte mult ca acest proiect să fie implementat și iubiți cetățenii județului, fac un apel să alocați UAT-ului Oțelu Roșu suma aceasta de bani. A doua zi, îi vom vira în contul AquaCaraș”, i-a sugerat Mălăiescu lui Romeo Dunca în cadrul recentei întruniri.

În ce privește colaborarea cu AquaCaraș, Mălăiescu a apreciat eforturile depuse de directorul Gheorghe Filipescu mai ales în privința fondurilor europene, totodată apreciind pozitiv colaborarea dintre operatorul de apă și canal și Consiliul Județean.

JCS-Ionel Ivașcu