Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cine-ar putea intui, mai bine decât oamenii legii, că o întâlnire cu o vrăjitoare te lasă mai sărac?

Ei, bine, „Viitorul sună… mai sărac după întâlnirea cu o ghicitoare!“, titrează oamenii legii din Caraș-Severin, vorbind despre un nou caz de înşelăciune de acest gen. Poliţiştii reşiţeni au fost sesizaţi de o femeie cum că ar fi fost înşelată de o necunoscută. În timp ce era în curtea Spitalului Judeţean, a fost abordată de altă femeie care, „sub pretextul că îi va ghici viitorul, a convins-o să-i înmâneze mai multe bijuterii din aur și o importantă sumă de bani, pe care nu i le-a mai restituit. În continuare se efectuează cercetări pentru a identifica autoarea infracțiunii de înșelăciune și tragerea la răspundere, potrivit legii“, ne asigură Poliţia judeţului.

Aşadar, oamenii legii avertizează că infracţiunile de înşelăciune îmbracă forme diferite de manifestare, modurile de operare folosite de cei care încearcă să obțină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite fiind din ce în ce mai complexe. Ghicitul este una dintre metodele de înșelăciune care face victime, cu ușurință. Ghicitoarele sunt fără scrupule, iar victimele, din cauza naivităţii şi credulităţii, contribuie masiv cu bani sau bijuterii la prosperitatea acestora.

În acest context, Poliţia recomandă să nu mai credeţi că viitorul poate fi ghicit de cineva, mai ales de un necunoscut, iar dacă sunteţi suferind ori aveţi în familie astfel de persoane, nu trebuie să apelaţi la vrăjitoare şi nu le oferiţi bani sau bunuri de valoare sub niciun pretext, altfel riscând să fiţi înşelaţi.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber