Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – A fost semnat contractul de execuție a 44 de locuințe sociale. Investiția depășește 15 milioane lei!

Conform Primăriei Reșița, aceasta va fi finanțată din bugetul de stat și bugetul local. Este vorba despre două blocuri cu parter și două etaje, plus parțial etajul al treilea. La parter și etajele I și II au fost compartimentate câte șase apartamente a câte două camere, iar la etajul III au fost compartimentate două apartamente cu două camere și altele două cu trei camere. Fiecare bloc va dispune de rampă de acces pentru persoane cu dizabilități.

„Proiectul a fost cuprins la finanţare încă de anul trecut în cadrul programului de construire de locuințe sociale. Acesta are ca scop construirea locuințe cu chirie subvenționată, pentru persoane defavorizate prevăzute de lege, care nu-și permit accesul la o locuință în proprietate sau închirierea uneia în condiţiile pieţei. Se doreşte asigurarea de condiții de locuit decente pentru categoriile sociale dezavantajate”, aflăm dintr-un comunicat emis de primărie.

Blocurile vor dispune de spații de depozitare a deșeurilor, de alei pietonale bine dimensionate și iluminate corespunzător. În jurul blocurilor vor fi amenajate spații verzi, propunându-se și o alee de promenadă pe malul Bârzavei. Terenul pe care se propune investiția se află în nordul cartierelor Stavila și Marginea, în fosta zonă industrială a orașului, sunt amplasate pe malul stâng al Bârzavei, la aproximativ 4 km de centrul civic. Accesul se poate face din strada Zimbrului, intersecție cu strada Digului și din strada Văligului, intersecție cu DJ 582A.

JCS-Ionel Ivașcu