Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În premieră în acest an, lucrările candidaţilor la Bacalaureat vor fi corectate digitalizat. Peste 1500 de candidaţi din Caraş-Severin s-au înscris pentru a susţine examenul maturităţii care începe luni, 1 iulie!

Mai exact, în judeţul Caraş-Severin s-au înscris 1542 de absolvenţi de liceu care urmează să susţină examenul maturităţii în 6 centre de examen organizate la Colegiul Economic al Banatului Montan, Colegiul Naţional „Mircea Eliade“, Colegiul Naţional „Traian Lalescu“, Colegiul Naţional „Traian Doda“ Caransebeş, Colegiul Naţional „C.D Loga“ Caransebeş şi Liceul Tehnologic „Mihai Novac“ Oraviţa. Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean, centrul zonal de evaluare a fost organizat la Şcoala Gimnazială „Mihai Peia“ din Reşiţa, iar punctul de lucru, la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz“.

Luni, candidaţii susţin proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi, 2 iulie, are loc proba obligatorie a profilului, joi, 4 iulie, se va desfăşura proba la alegere a profilului, iar vineri, 5 iulie, proba la Limba şi literatura maternă.

La fel ca la examenul de Evaluare Naţională, lucrările candidaţilor vor fi corectate pe o platformă digitalizată. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 8 iulie, iar cele finale, după rezolvarea contestaţiilor, în 12 iulie. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, respectându-se regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite candidaţilor pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

JCS-Nicoleta Moraru

Adaugă comentariu