Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pompierii militari cărășeni au făcut bilanțul după un 29 decembrie cu 24 de intervenții la situații de urgență. Din cele cinci incendii, două au fost produse de afumători, alte două de coșurile de fum și unul – de un tablou electric!

Imediat după ora 17, Garda Nr. 2 de Intervenție Bozovici a acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o afumătoare din comună. Din fericire, incendiul nu s-a propagat la alte bunuri, dar în urma sa au ars aproximativ 20 kg de slănină. La scurt timp, salvatorilor li s-a cerut din nou ajutorul în lupta cu flăcările, la un incendiu izbucnit la o altă afumătoare, din satul Vârciorova, comuna Bolvașnița. Acolo a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentul de Pompieri Caransebeș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. „La sosirea echipajelor ardea cu flacără acoperișul anexei în care se afla afumătoarea. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații închise. Și de această dată au fost compromise alimentele depozitate în respectiva afumătoare, aproximativ 20 kg de carne, iar aproximativ 30 mp acoperiș, 5 grinzi și 6 corni au ars“, transmite ISU „Semenic“.

În jurul orei 17.30, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului Caransebeș a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe din municipiu, care nu era protejat termic față de materiale combustibile din jur. Iar în alt caz, produs cu o oră și jumătate mai târziu, pompierii militari reșițeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe sociale, care nu era curățat de funingine.

Cea de-a cincea intervenție la incendiu au înregistrat-o tot pompierii din Caransebeș, care au luptat cu flăcările izbucnite la un tablou electric, dintr-o locuință particulară. „Cu toate că a ars tabloul de siguranțe din interiorul apartamentului, cu degajare mare de fum, intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie localizat și lichidat în limitele găsite, împiedicând astfel propagarea flăcărilor la întreaga locuință“, ne asigură salvatorii ISU.

Lista intervențiilor de joi a fost completată de 16 cazuri de acordare de prim ajutor calificat și de asistență de persoane.

JCS-A.M.