Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – La Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeş au murit deja, în doar o săptămână, trei persoane, numărul celor decedaţi de COVID-19 în Caraș-Severin de la începutul pandemiei ridicându-se acum la 13!

REŞIŢA – Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin confirmă că s-a mai înregistrat un deces la unitatea spitalicească suport COVID din Caransebeș. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 64 de ani, ne-a comunicat directorul executiv al DSP CS, Dănilă Miloş. Pacientul a fost internat pe secţia ATI încă din data de 24 iulie, iar în urma unei evoluţii nefavorabile, bărbatul având şi temperatură, a survenit decesul, care a fost înregistrat ieri, 29 iulie 2020, la ora 23.53. Bărbatul avea comorbidităţi HTA, infarct miocardic şi obezitate.

Încă o dată se confirmă că cei mai expuşi sunt cei suferinzi şi de alte boli, deşi nu este o regulă, însă în aceste cazuri riscul unui deces este mai mare, organismul fiind prea slăbit să lupte cu boala în condiţiile infectării cu SARS COV-2, aşa cum spun tot mai des, specialiştii.

La Spitalul Municipal de Urgență din municipiul de pe Timiș și Sebeș au mai murit, în doar o săptămână, încă o femeie de 72 de ani din Iaz şi un bărbat de 49 de ani din Caransebeș, ambii diagnosticați cu Covid-19, dar având comorbidităţi şi alte boli.

Potrivit ultimei raportări, în judeţul Caraş-Severin se înregistrează la ora actuală un total de 248 de cazuri de COVID-19, din care active 114. În ultimele 24 de ore bilanțul a crescut cu 15 noi cazuri. Din totalul de 248 de cazuri, s-au vindecat până acum 121 de pacienți.

JCS-Alexandra Gorghiu