Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Data trecută, în decembrie 2023, organigrama n-a trecut de votul unora din consilierii locali, transformați peste noapte în „specialiști” în sănătate. Joi, în ședința ordinară pe februarie, aceiași consilieri vor avea din nou organigrama în față pentru a-și exprima votul pe propunerea făcută de managerul spitalului, Adrian Dumbravă!

Acesta n-a fost prezent la ședința din decembrie, atunci greul explicațiilor fiind lăsat pe umerii fostului director medical, Loredana Copăceanu, însă foarte probabil va fi mâine la ședință. Dumbravă e de acord cu critica ce vine dinspre aleșii locali, mai ales atunci când aceasta este în folosul cetățenilor. „Chiar dacă unele intervenții din consiliul local pot părea deranjante, eu cred în critică. Lucrurile trebuie discutate, explicate, sunt binevenite interpelările din consiliul local, de aceea sunt puși acolo consilierii locali, să fie în slujba celor care i-au trimis acolo, a cetățenilor. Chiar dacă unele întrebări sunt deranjante, trebuie să vină, nu putem pune batista pe țambal. De fiecare dată când am fost la ședințe, și am cam fost, am fost pregătit și am răspuns, am dat datele cerute, nu a fost cu supărări.”, a precizat Dumbravă cu speranța că joi organigrama va trece.

Mai ales că, între timp, s-au rezolvat și problemele ridicate atunci de cei care nu au votat organigrama. De data aceasta, organigrama are și avizul Consiliului de Administrație al spitalului, unul din motivele care au stat în decembrie la baza votului negativ venit dinspre PNL, PRO România și PSD (aripa Bebe Pasere). Ce motive ar mai putea găsi joi? Poate că e 29 februarie, o dată cu care se întâlnesc din patru în patru ani…

JCS-R.M.