Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La finalul şedinţei recente a Consiliului Judeţean, preşedintele Silviu Hurduzeu a vorbit despre ultimele schimbări din sănătatea cărăşeană, exprimându-şi încă o dată dezacordul pentru acestea! 

Şeful judeţului susţine că „înainte de a fi schimbaţi Stancovici de la Spitalul Judeţean şi Cican de la Spitalul Caransebeş, trebuiau făcute nişte analize pertinente a activităţii lor, a situaţiei spitalelor conduse de cei doi. Astfel de decizii se iau după ce se fac analize corecte“.

Silviu Hurduzeu susţine că nu a primit nici acum, oficial, acele ordine de schimbare a conducerii Spitalului Judeţean Reşiţa. „Am intrat în posesia lor, dar nu oficial. Trebuia oficial pentru că era pomenit şi numele meu, acolo unde se spune că se suspendă contractul de management dintre Consiliul Judeţean şi Alina Stancovici. Ca să nu mai spun de greşelile din acele ordine. Printre altele spuneau că va fi informat judeţul Caraş-Severin, de parcă îi durea tastatura să scrie Consiliul Judeţean sau de parcă trimiteau scrisori la toţi cetăţenii judeţului. Ordinul pentru Waldemar Murgu numea pe funcţie pe doamna Waldemar Murgu. Trecând peste aceste detalii, consider că schimbările politice nu prea îşi au locul în astfel de situaţii. Şi mai este o problemă. Cican a fost revocat, ştie de un lucru. Dar Alina Stancovici a fost suspendată. Pe ce perioadă? Cum poate ea să se angajeze în altă parte când este suspendată şi nu beneficiază de niciun salariu? Sunt lucruri fără răspuns“, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Totodată, şeful judeţului a mai precizat că la nivelul celor două spitale la care a făcut referire, stocul echipamentelor de protecţie pentru personalul medical este asigurat pentru o lună.

JCS-Nina Curiţa