Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După cum vă informam în urmă cu o lună, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin a înaintat Consiliului Județean Caraș-Severin o solicitare privind acordarea de sprijin în vederea achiziționării a două dispozitive de testare pentru droguri marca Dräger DrugTest 5000!

La inițiativa președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, cele două dispozitive au fost achiziționate, iar miercuri, 5 octombrie 2022, au fost predate Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin. Cele două dispozitive vor fi folosite de către Poliția Rutieră în cadrul acțiunilor specifice desfășurate pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri în rândul conducătorilor auto. Preţul nu este deloc mic, cele două aparate costând Consiliul Judeţean 32.268 de lei, fără TVA.

De ce IPJ a avut nevoie de sprijinul Consiliului Judeţean? Pentru că achiziţiile pe care le pot face structurile Ministerului de Interne nu pot depăşi un anume prag financiar, iar aparatele pentru depistarea drogurilor aveau un preţ mult prea mare.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, poliţiştii deţin un număr de 29 de etiloteste, modele mai vechi, care se defectează tot mai des, reparaţiile fiind făcute la Direcţia de Logistică din MAI, cu costuri foarte mari. În dotarea structurilor de Poliţie Rutieră existau doar două aparate Dräger Drugtest 5000 pentru depistarea şoferilor aflaţi sub influenţa substanţelor psihoactive. Cele două aparate, repartizate şi folosite prin rotaţie de către toate structurile de poliţie din judeţ, au fost total insuficiente pentru contracararea fenomenului conducerii autovehiculelor sub influenţa drogurilor. Acum, mai sunt două. Urmează rezultatele!

JCS-N.C.