Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Banii vin în special pentru soluții de digitalizare și de monitorizare și vor ajunge la Caransebeș, Băile Herculane, Armeniș, Brebu Nou și Ciclova Română!

156 de noi contracte finanțate prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență, cu o valoare de peste 201 milioane de lei, au fost semnate la sediul Ministerului Dezvoltării. Iar ele vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin realizarea unor baze de date GIS (geospațiale) la nivel local și a unor sisteme inteligente de management local pentru dezvoltarea de servicii și structuri de sprijin, specializate pentru administrația publică, precum și prin achiziționarea unor sisteme de monitorizare și siguranță a spațiului public și a unor drone pentru inspectarea zonelor și situațiilor de risc. Cinci dintre acestea, însumând 5,31 milioane de lei, sunt pentru UAT-uri din Caraș-Severin.

Cea mai mare finanțare, de 2.929.006,50 lei, cu tot cu TVA, va ajunge în municipiul Caransebeș, pentru proiectul de eficientizare și digitalizare prin intermediul soluțiilor ITS&TIC, a interacțiunilor dintre cetățeni și administrația publică. Urmează stațiunea Băile Herculane, cu o finanțare de 1.171.602,60 lei, pentru digitalizarea transportului public în comun la nivelul orașului. Își vor monta sisteme de monitorizare și siguranță a spațiului public comunele Armeniș, Ciclova Română și Brebu Nou, care primesc finanțări de 773.550,62 lei, 316.332,70 lei, respectiv 124.599,94 lei (toate incluzând TVA).

JCS-A.M.