Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Felul în care este respectată legislaţia rutieră pe drumurile judeţului se reflectă în cele 403 sancţiuni aplicate în doar trei zile. În cele trei zile de weekend, acţiunile poliţiştilor rutieri s-au soldat cu 403 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor cumulând 106.850 de lei, mai bine de jumătate dintre acestea (244) fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză impus pe anumite tronsoane de drum.

„Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 21 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi pentru conducere sub influenţa alcoolului. De asemenea, au fost retrase şapte certificate de înmatriculare“, ne informează IPJ.

Oamenii legii au dat şi câteva exemple. Unul dintre ele este cel al unui tânăr conducător auto de 24 de ani, care circula după miezul nopţii cu autoturismul, când a fost tras pe dreapta la Mehadia. „A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii l-au condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Alt caz este cel al unui tânăr de 26 de ani din Oţelu Roşu. Acesta a fost tras pe dreapta la miezul nopţii de 12 spre 13 februarie, când conducea un autoturism pe strada Ardealului din Caransebeş. „În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal“, consemnează Poliţia judeţului.