Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Să fie unul din efectele practice ale „strategiei de dezvoltare şi diversificare economică“ aplicate de Poşta Română?

Chiar dacă practica distribuirii pensiilor pe capota maşinilor pare să nu fie una generalizată, situaţia generală din judeţ, dar mai ales perspectivele, sunt alarmante. Potrivit liderului filialei Sindicatului lucrătorilor poştali, Ion Răitaru (foto), programul de restructurare prevede reducerea personalului Poştei Române cu 10.000 de angajați, de la circa 23.000 cât este în prezent. Ceea ce înseamnă că: „La nivel local, se aude că va rămâne un singur poştaş pe UAT. De exemplu, la Obreja, un singur om va trebui să deservească şi satele Var, Iaz, Ciuta. Asta, pe salariul minim pe economie, dacă are normă întreagă. Din cauza salariilor mici şi-au dat demisiile poştaşii de la Zorlenţ, Turnu Ruieni, Iablaniţa şi vor mai pleca şi alţii!“

Atrăgând atenţia că sunt perturbate şi comunicările oficiale, cum ar fi distribuirea citaţiilor, o procedură stabilită prin lege, subprefectul Cristian Gâfu a remarcat că „e de neînţeles ce se întâmplă cu Poşta, în condiţiile în care firmele de curierat prosperă“.

Întrucât problemele semnalate de sindicalişti nu pot fi rezolvate la nivel local, materialul acestora, completat cu detalii specifice judeţului, va fi înaintat de Prefectură autorităţilor centrale.

JCS-Walter Fleck