Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Spitalele cărăşene sunt pregătite să facă faţă provocărilor estivale, fiindcă oricând ar putea ajunge la Urgenţe pacienţi muşcaţi de vipere!

În plin sezon al viperelor, un asemenea caz a fost rezolvat cu succes de Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, sâmbăta trecută o femeie ajungând la  Urgenţe, după ce a fost muşcată de un pui de viperă, la Ochiul Beiului. Potrivit directorului executiv al DSP, Dănilă Miloş, în acest moment Spitalul Judeţean Reşiţa are trei doze de ser antiviperin şi poate face faţă la asemenea urgenţe medicale.

Vizavi de celelalte spitale din judeţ, şeful DSP a precizat: „Fiecare unitate sanitară trebuie să-şi actualizeze dozele de ser antiviperin, pentru că este sezon. Dozele acestea au o perioadă de valabilitate scurtă, doar 30 de zile, dar nu există o criză în acest moment, cum a fost anul trecut, deci spitalele pot să comande serul şi să-l primească în 24 de ore. Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş deţine două asemenea doze de ser antiviperin, Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă are, de asemenea, două doze, iar  Spitalul Orăşenesc Oraviţa o doză. La Spitalul Orăşenesc Oţelu Roşu nu au fost niciodată asemenea urgenţe medicale, deci acolo nu există nici o doză pe stoc“.

JCS-Alexandra Gorghiu