Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În etapa a X-a a Diviziei A de handbal masculin, Seria B, HC Adrian Petrea Reşiţa a învins pe Universitatea Transilvania Cluj, cu 38-22 (16-12), demonstrând că este îndreptăţită să aspire la promovarea în Liga Naţională.

A fost a zecea victorie consecutivă a handbaliştilor reşiţeni, în cel mai tare meci pe care l-au avut în acest sezon. Clujenii s-au dovedit a fi o nucă tare doar în prima parte a întâlnirii, când au şi condus de câteva ori pe tabelă, însă experienţa gazdelor a fost determinantă în repriza secundă. Atenţia din apărare şi contraatacurile rapide ale gazdelor au dus la o diferenţă greu de imaginat după cum s-a jucat în primele minute. Diferenţa a crescut vizibil, clujenii cu greu au mai găsit drumul spre gol în repriza a doua. Echilibrul s-a rupt în minutul 36, de la scorul de 19-17 ajungându-se la 30-17 pentru reşiţeni, în minutul 47. Finalul de meci a fost urmărit în picioare de spectatori, cărora handbaliştii le-au mulţumit pentru susţinere cu acest şir de victorii, dar şi cu promisiunea că vor să promoveze, printr-un baner pe care l-au afişat la începutul jocului. „Vă mulţumim pentru susţinere!Da! Ne dorim să promovăm!“, este mesajul echipei HC Adrian Petrea adresat fanilor.

„Prima repriză nu a fost foarte reuşită pentru noi, dar în a doua ne-am mobilizat mai bine şi am reuşit cel puţin pe faza de apărare să nu le mai dăm adversarilor posibilitatea de a marca, a spus coordonatorul de joc Mihai Rohozneanu. Am marcat şi câteva goluri uşoare pe contraatac şi până la urmă cred că acolo s-a făcut diferenţa. Clujul este o echipă tânără, dar cu jucători cu potenţial care au posibilitatea de a juca la echipe bune şi de a ajunge la un nivel ridicat.“

A fost un altfel de meci. Echipa din Cluj se vede că este mult mai pregătită decât echipele pe care le-am întâlnit până acum, de aceea nici diferenţa în prima repriză nu a fost mare. Însă experienţa echipei noastre şi-a spus cuvântul în a doua repriză“, a spus şi extrema dreaptă a echipei reşiţene, Cristian Lela.

HC Adrian Petrea Reşiţa: Cristian Ionescu, Andrei Drăghici, Andy Sămînţă – Zsolt Steiner (8 goluri), Ilie Vaidasigan (7), Cristian Lela (5), Marius Bahan (4), Marius Drăgănescu (3), Oleksandr Starchenko (3), Raul Heimbach (2), Mihai Rohozneanu (2), Adrian Petrea (2), Robert Rugaci (2), Răzvan Daia, Marian Crăciun.