Caraş-Severin, Romania

MUNTELE MIC – În ultimele luni s-au finalizat lucrările pe o lungime de peste 4 km la reţeaua de apă şi pe alţi 4 km la cea de canalizare, dintr-un total de 15 km!

La câteva luni de la preluarea mandatului, primarul comunei Turnu Ruieni, Cosmin Belci, ne-a informat că, în primul rând, s-a făcut recepţia la lucrările executate la grădiniţa din Borlova, realizate prin PNDL 2, costul acestora ridicându-se la două milioane de lei, astfel că micuţii satului au început programul în noua locaţie. Cea mai importantă parte a dotărilor, respectiv băncile şi tablele magnetice, a fost achiziţionată cu bani de la bugetul local, fiind vorba despre 55.000 de lei. „Tot anul acesta, vom face, cu siguranţă, recepţia şi la lucrările executate la corpul principal al şcolii din Borlova, asta însemnând că din 15 septembrie elevii vor putea frecventa o şcoală reabilitată în întregime, cu 11 săli de clasă pentru ciclurile preşcolar, primar şi gimnazial”, a spus edilul.

De asemenea, în partea de jos a comunei se lucrează pe două proiecte de apă şi canal, finanţate prin PNDL, care prevăd două extinderi la reţeaua de canalizare, care însumează 3,5 km, iar în ceea ce priveşte reţeaua de apă, gradul de montare a apometrelor este de 95 la sută în Zerveşti şi Dalci, şi de 80 la sută în centrul de comună. „În ceea ce priveşte staţiunea Muntele Mic, în ultimele luni s-au finalizat lucrările pe o lungime de peste 4 km la reţeaua de apă şi pe alţi 4 km la cea de canalizare, dintr-un total de 15 km, rămânându-ne de executat o diferenţă de aproape 7 km, plus racordurile la apă şi la staţia de epurare în partea de jos a reţelei, în vecinătatea localităţii Borlova”, a mai adăugat primarul din Turnu Ruieni.

Pentru următorii trei ani, Cosmin Belci a afirmat că administraţia locală a finalizat deja un studiu de fezabilitate pentru reţeaua de gaz a comunei, în momentul de faţă aşteptându-se lansarea axelor de finanţare, pentru identificarea surselor din care se pot obţine fondurile necesare.

JCS-Sonia Berger

FOTO: Muntele Mic Online