Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru că este vacanţă şi sărbătorile de iarnă să fie mai frumoase, recent, Banatul Montan a transmis pe pagina oficială informaţii importante despre locurile unde puteţi merge la munte, în judeţul Caraş-Severin!

În acest moment nu e zăpadă mai deloc în Banatul de Munte, cu excepţia zonei Munţilor Ţarcu. Dar, potrivit prognozei meteo, se anunţă ninsori la munte începând cu data de 26 decembrie.

Dacă doriţi să vă bucuraţi de zăpadă, Banatul Montan recomandă următoarele locaţii (în ordinea înălţimii): Munţii Ţarcu, Muntele Mic, Muntele Semenic, Gărâna, Brebu Nou, Văliug-Crivaia, Anina-Buhui.

Zonele unde se poate schia sunt: Muntele Mic cu 5 pârtii, din care două cu telescaun, Muntele Semenic cu 3 pârtii, apoi Gărâna cu o pârtie, urmează Văliugul cu o pârtie cu telescaun. Pe Muntele Mic, cele mai multe dintre pârtii beneficiază şi de zăpadă artificială, iar 3 dintre acestea şi de nocturnă.

Este necesar ca înainte să porniţi la drum să consultaţi prognoza meteo şi, obligatoriu, trebuie să aveţi cauciucuri bune de iarnă, iar în unele situaţii chiar lanţuri. Banatul Montan avertizează asupra faptului că drumul spre Muntele Mic este mai dificil decât drumul spre Semenic, amândouă, pe ultimii 7-10 km, necesitând o îndemânare foarte bună din partea conducătorilor auto.

Pe site-ul Banatul Montan, iubitorii sportului alb vor putea găsi, zilnic, detalii despre locurile din Caraş-Severin unde se poate schia.

JCS-Nicoleta Moraru